Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește marți vizita campioanei în meciul trei din semifinala LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.04.2019

FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc marți, de la ora 18:30, în meciul trei al seriei semifinale din Liga Națională de Baschet Feminin. Alb-verzile conduc cu 2-0 după ce s-au impus în cele două partide pe care le-au găzduit săptămâna trecută. Covăsnencele au câștigat toate cele 8 confruntări directe din acest sezon și au o serie de 12 victorii cu galben-albastrele.

Cele două echipe s-au întâlnit de 25 de ori în competițiile interne, începând din 2012, de când există actuala echipă din Sfântu Gheorghe. ACS Sepsi SIC s-a impus de 15 ori, iar arădencele de 10. Covăsnencele au câștigat ultimele 12 confruntări directe. Formația de pe Mureș s-a impus ultima dată în fața alb-verzilor în decembrie 2015.

În acest sezon au fost 8 meciuri între cele două echipe, toate câștigate de alb-verzi. Patru au fost în cele două faze ale sezonului regulat din campionat, două în turul secund al Cupei României și cele două care au deschis semifinala la Sepsi Arena.

Campioana ultimelor trei ediții a deschis semifinala cu o victorie clară, scor 91-64. Covăsnencele au avut un avans maxim de 30 de puncte și au înscris tot atâtea puncte pe contraatac. Marina Solopova a încheiat acel meci în triple-double, cu 10 puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive, iar Kristina Higgins a fost în double-double cu 18 puncte și 11 recuperări. Alte trei alb-verzi au fost în double-digits: Angelika Slamova (16 puncte), Jovana Pasic (15 puncte) și Annemarie Godri Părău (10 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive). Patru jucătoare de la învinse au fost în double-digits: Chelsey Lee (16 puncte, 9 recuperări), Destiny Williams (11 puncte, 9 recuperări), Marta Fodor (11 puncte) și Dora Ardelean (10 puncte).

Meciul doi a fost puțin mai strâns, dar tot la discreția gazdelor, care s-au impus cu 85-68, iar ecartul maxim a fost de 25 de puncte. Covăsnencele au marcat 29 de puncte după greșelile adverse în al doilea meci din semifinală, față de 8. Destiny Williams a fost coșghetera partidei, cu 21 de puncte pentru arădence, în double-double cu 11 recuperări. La vizitatoare au urmat-o Chelsey Lee (11 puncte, 7 recuperări) și Marta Fodor (11 puncte). În meciul doi n-a intrat coșghetera arădencelor, Brankica Hadzovic, care are spondiloză cervicală (conform sportarad.ro) și durerea îi merge chiar pe brațul de aruncare. Aceasta este incertă și pentru meciul de la Arad.

Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte (6 assist-uri). Kristina Higgins și Annemarie Godri Părău au încheiat în double-double cu 18 puncte și 11 recuperări, respectiv 12 puncte și 10 pase decisive. Au mai fost în double-digits: Kristina Topuzovic (12 puncte), Angelika Slamova (11) și Jovana Pasic (10). Reamintim că de la alb-verzi tânăra Ioana Ghizilă și-a încheiat sezonul din cauza unei accidentări în meciul din cupă de la Arad.

Alb-verzile au marcat 82,5 puncte pe meci în duelurile din acest sezon cu arădencele, iar galben-albastrele au o medie de 60,7 puncte. Covăsnencele stau mai bine și la recuperări în aceste confruntări (42,7 față de 33), pase decisive (22,8 față de 12,2), capace (3 față de 1,2) și mingi pierdute (14,5 față de 15,8). Elevele lui Zoran Mikes au și procentaje mai bune la atât la șuturile din acțiune (54,7% din semicerc și 39,1% de la distanță față de 41,1% și 29,2%), cât și de la linia de fault (67,1% față de 64,4%).

În confruntările directe, Destiny Williams și Kristina Higgins au cele mai bune medii de puncte și recuperări pentru cele două echipe. Williams are 18,7 puncte pe meci și 11,7 recuperări contra alb-verzilor, iar Brankica Hadzovic a oferit 3,8 assist-uri. Higgins are 16 puncte și 11,2 recuperări pentru covăsnence în fața arădencelor, iar Annemarie Godri Părău are o medie de 5,7 pase decisive.

Este semifinala acestei ediții de campionat care opune două formații cu titluri în palmares, în timp ce adversarele din cealaltă semifinală nu au câștigat până acum campionatul. Echipa arădeană s-a impus de 9 ori în campionatul românesc, ultimul titlu fiind cel din 2013. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat ultimele trei ediții ale Ligii Naționale.

Covăsncele caută a 5-a finală la rând și sunt la o singură victorie de calificarea în ultimul act. Galben-albastrele n-au mai ajuns în finală din 2014, iar pentru a își menține șansele de a avansa au nevoie de prima victorie în fața campioanei în acest sezon.

Semifinala se joacă după sistemul 3 din 5 partide. Meciul trei este programat marți, de la ora 18:30, la Sala Victoria din Arad. Un succes al vizitatoarelor încheie seria semifinală cu 3-0, iar dacă arădencele reușesc să câștige, vor găzdui și meciul patru, joi, de la 18:30.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!