Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad reușește surpriza și obține prima victorie a sezonului cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.03.2019

FCC ICIM Arad a oprit seria de 8 victorii a sătmărencelor în campionat. Galben-albastrele s-au impus acasă cu 70-65 în penultima etapă din Grupa Roșie, pe sferturi: 18-24, 19-7, 17-21, 16-13. A fost un meci cu un ritm bun, multă intensitate, dar și destule ratări. Ambii antrenori au apelat mult la apărarea în zonă, iar gazdele au reușit să înscrie în momentele importante. Cu prima victorie stagională în fața sătmărencelor, FCC ICIM Arad mai poate spera să urce pe 4 înainte de play-off. CSM Satu Mare rămâne pe locul secund și nu mai poate depăși campioana indiferent de scorul de săptămâna viitoare.

Gazdele au început meciul cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Anamaria Ciotir, Dora Ardelean și Destiny Williams. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Andrea Olah (Orosz), Andra Mandache și Brittany Denson. La oaspete au lipsit Dlesha Lloyd și Adina Pop.

Căpitanii celor două echipe, Hadzovic și Mandache, au marcat primele coșuri pentru 2-2. Au urmat mai multe atacuri irosite. Hadzovic și Fodor au dus scorul la 8-4 pentru gazde. Sătmărencele au încercat o apărare avansată la repunerea adversă, urmată de zonă. Mandache și Olah au egalat, iar Amukamara a reușit prima triplă a meciului cu care a făcut 8-13. Ciotir a răspuns cu prima reușită de la distanță a arădencelor, 11-13, dar s-a accidentat la gleznă și Bogdan Bulj a fost nevoit să schimbe jucătoarea U23. A intrat Rita Bartok, care nu a strâns foarte multe minute în acest sezon. Și gazdele au apelat la apărarea în zonă. Denson și Olah au mărit ecartul la 7 puncte, 11-18, iar Bulj cerea primul timp de odihnă. Dzombeta și-a apropiat echipa la patru lungimi și Denson transforma două libere pentru 18-24 la prima pauză. Ambele echipe aveau 5 reușite din semicerc și 2 de afară, iar diferența era dată de aruncările de un punct.

Gazdele au început foarte bine sfertul secund, iar Fodor, Dzombeta și Williams au egalat la 24. A fost rândul lui Maikel Lopez să ceară timp de odihnă după ce elevele sale nu au găsit drumul spre coș. Amukamara a reușit primele puncte ale oaspetelor în acest sfert după 3 minute și jumătate, pe contraatac. Williams le-a readus pe galben-albastre la conducere cu un coș după repunere. Amukamara a egalat la 28 și Uiuiu a scuturat plasa de la distanță. Ambele echipe se apărau în zonă și gazdele cereau un nou time-out. Alb-roșiile nu au mai marcat în ultimele patru minute ale sfertului. Hadzovic a transformat libera după tehnicul lui Baltic, iar Williams înscria patru puncte la rând și ducea scorul la 33-31 după o contră cu multe pase. Oaspetele au ratat mult în finalul perioadei de joc, iar Hadzovic și Dzombeta au dus formația arădeană la +6 la jumătatea partidei, 37-31.

Dzombeta a scuturat plasa de la distanță în debutul reprizei a doua și au urmat aproape două minute fără coș. Amukamara a înscris primul coș al oaspetelor în această perioadă de joc, iar ecartul creștea la 11 puncte pentru gazde după un 3 points-play al lui Williams, 46-35. Denson a răspuns cu un 2+1. Hadzovic și Dzombeta au pus, pe contraatac, cea mai mare diferență pe tabelă în favoarea arădencelor, 50-38 în minutul 26. A urmat time-out-ul vizitatoarelor, iar Huțanu și Williams marcau de la linia de fault. Williams a refăcut ecartul de 12 puncte, dar a ieșit cu 5 faulturi cu 13 minute rămase din joc. Denson a înscris 5 puncte la rând și Mercea a marcat după o nouă contră ultimele două puncte ale gazdelor în această perioadă de joc. Finalul sfertului le-a aparținut sătmărencelor, cu liberele lui Amukamara și 5 puncte înscrise de Uiuiu. Scorul ultimei pauze a fost 54-52.

Denson a dus vicecampioana în față după un coș cu fault, dar Ardelean și Hadzovic le-au readus pe gazde la conducere cu reușite de la distanță, 60-55. Amukamara a înscris după o depășire, dar au urmat mai mult de două minute și jumătate fără coș pentru echipa sa. Ardelean, Lee și Dzombeta, cu o triplă cu panoul în final de atac, le-au distanțat pe galben-albastre la 67-57. Olah a răspuns cu o reușită de după semicerc . Hadzovic a transformat două libere pentru 69-60, dar au urmat patru ratări de la linia de fault pentru gazde, prin Hadzovic și Fodor. S-au forțat mult aruncările de trei în final. Ardelean ieșea cu 5 greșeli personale și Amukamara a strâns ecartul la 6 lungimi după o triplă. Bulj cerea time-out la intrarea în ultimul minut și elevele sale pierdeau mingea, plus un antisportiv, dar nici Tavic nu a fost mai inspirată de la linia de fault. A urmat un coș anulat al lui Mandache, pentru fault în atac, iar Denson ieșea cu 5 faulturi la oaspete. Hadzovic a transformat prima liberă și Baltic a stabilit scorul final, 70-65.

Gazdele au făcut diferența cu cele 20 de reușite din semicerc, față de 15. Procentajul a fost de 54% pentru arădence și 33% pentru oaspete. A fost egalitate la triple înscrise, 6-6, cu un procentaj mai bun al sătmărencelor (37% față de 22%). 12-17 a fost scorul la libere transformate și 42-39 la recuperări. FCC ICIM Arad a reușit 17 puncte pe contraatac față de 12. Jucătoarele venite de pe banca gazdelor au contribuit cu 16 puncte la victorie, față de 7 la oaspete.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, plus 5 recuperări, 7 pase decisive și 5 intercepții. Destiny Williams a contribuit cu un nou double-double pentru gazde, cu 17 puncte și 13 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 15 puncte, Ardelean 5, Fodor 4, Ciotir 3, Mercea 2 și Lee 2 puncte.

Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 20 de puncte, plus 6 pase decisive, iar Brittany Denson a încheiat în double-double cu 17 puncte și 11 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Olah (Orosz) 10 puncte (9 recuperări), Uiuiu 8 puncte, Mandache 4 puncte (5 recuperări), Tavic 2 puncte, Huțanu 2 puncte (5 recuperări) și Baltic 2 puncte (5 recuperări).

Cu acest rezultat FCC ICIM Arad mai poate spera la locul 4 înainte de play-off, dar pentru asta are nevoie de victorie acasă în ultima etapă cu Phoenix Constanța, plus un succes al Universității Cluj acasă cu CSM Târgoviște. CSM Satu Mare nu mai poate prinde campioana ACS Sepsi SIC în lupta pentru locul 1 după sezonul regulat. Cele două formații se întâlnesc în etapa care încheie Grupa Roșie, săptămâna viitoare, la Sepsi Arena.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !!
    Nu a fost nici o surpriza.Aradul joaca din ce in ce mai bine.Daca pun la punct si sportivitatea in cadrul echipei,vor ajunge si mai sus.Satmarencele au jucat pe nivelul lor,mai mult nu poate!

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!