Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad revine pe podiumul LNBF după 4 ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.05.2019

FCC ICIM Arad revine pe podiumul LNBF după 4 ani

FCC ICIM Arad a obținut din nou o medalie în campionat după patru ani. Galben-albastrele au câștigat finala mică cu 2-0 după ce s-au impus acasă în meciul doi cu 84-69, pe sferturi: 16-26, 27-11, 28-18, 13-14. Arădencele au rămas fără căpitanul Brankica Hadzovic în debutul partidei, au fost conduse la 12 puncte, dar au revenit și au avut un avans maxim de 19 puncte. Din nou elevele lui Bogdan Bulj au dominat sub panou, dar în acest meci au avut și mai multe reușite de la distanță. Banca a făcut diferența, cu 40 de puncte pentru gazde și doar 4 la oaspete.

FCC ICIM Arad l-a avut pentru meciul doi al finalei mici pe bancă pe antrenorul Bogdan Bulj, care nu a putut merge la partida de la Brașov. În primul 5 al galben-albastrelor au intrat Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams. Olimpia CSU Brașov, în continuare fără accidentata Brandi Wingate, a început partida cu Marija Prlja, Alina Podar, Biljana Pesovic, Romina Filip și Carla Bartee. Din nou alb-albastrele au avut o jucătoare mică pe poziția 4.

Bartee a deschis scorul după o combinație sub panou, Williams punea primul punct al gadelor pe tabelă și Pesovic reușea prima triplă a partidei. Gazdele au punctat doar de la linia de fault în primele trei minute. Williams înscria primul coș din acțiune al arădencelor după aproape trei minute și jumătate, iar Hadzovic s-a accidentat și nu a mai putut continua meciul, fiind scoasă pe brațe de coechipiere. Dzombeta a egalat cu o liberă, iar Prlja a scuturat plasa de la distanță. Mercea le-a dus pentru prima dată pe arădence la conducere cu cinci puncte la rând. Din nou gazdele au avut probleme cu pressing-ul agresiv al oaspetelor, în timp ce brașovencele au depășit fără probleme apărarea în zonă adversă. Pesovic a egalat, iar Filip și Bartee au făcut 13-19 și Bulj cerea timp de odihnă. Alb-albastrele au continuat să se distanțeze și la prima pauză tabela arăta 16-26.

Bulj a mutat tactic în debutul sfertului secund. A forțat sub panou cu Lee și Williams, iar ca jucătoare U23 a retrimis-o în teren pe Ciotir, dar pe poziția 3 nu 4 cum a început partida. Pesovic și Podar au pus cea mai mare diferență în favoarea oaspetelor pe tabelă, la 18-30. Gazdele au dominat sub panou și au profitat de pozițiile deschise pe semicerc, atunci când adversarele strângeau la pivoți. Ciotir și Fodor au scuturat plasa de la distanță, iar Lee și Williams continuau să puncteze din apropierea panoului. La pauza mare scorul era 43-37.

Williams a continuat să facă legea sub panou și în debutul reprizei secunde, când a avut-o alături pe Ardelean. Dan Calancea a încercat de-a lungul partidei diverse formule pentru a stopa puternicele americance de sub panoul advers, echipa sa având momente când strângea chiar și cu 3 jucătoare la pivot. Debutul sfertului trei le-a aparținut gazdelor, cu Ardelean și Dzombeta contribuind cu reușite de afară, în timp ce la Olimpia CSU a punctat doar Prlja în primele trei minute ale reprizei, de după semicerc. Jocul a continuat să curgă în favoarea gazdelor, care au avut și câteva contre și s-au dus la un ecart maxim de 19 de puncte la jumătatea sfertului trei, scor 61-42. Prlja, Filip, Pesovic (de afară) Tanacan și Prlja și-au apropiat echipa la zece lungimi, 63-53. Lee a înscris trei puncte la rând și banca oaspete a fost sancționată cu tehnic. Atunci Calancea a făcut semn elevelor sale să iasă, dar acestea au rămas în teren. Arădencele s-au distanțat din nou, iar Mercea a înscris pe sirenă și stabilea scorul ultimei pauze: 71-55.

Podar a înscris un coș cu fault în debutul sfertului patru și au fost mai multe momente în care s-a jucat pe contre și s-a ratat mult. Pesovic a marcat din spatele semicercului pentru 73-61 și Bulj cerea time-out. La faza următoare oaspetele au ieșit din nou la pressing agresiv pe repunere, gazdele au pasat pe poziție viitoare spre Mercea și aceasta a reușit să împingă mingea spre o coechipierăm, dar s-a accidentat după o ciocnire cu Bartee și după intervenția medicilor a părăsit terenul pe propriile picioare. Diferența a crescut la 19 puncte după reușitele din semicerc ale lui Lee și Williams și tripla lui Ardelean. Au urmat aproape patru minute în care apărarea oaspetelor a fost mai eficientă și arădencele nu au găsit drumul spre coș. Prlja și Filip au strâns ecartul la 13 puncte. Pe final s-a înscris destul de puțin, iar meciul s-a încheiat cu 84-69 și finala mică s-a încheiat cu 2-0 pentru FCC ICIM Arad.

Banca gazdelor a făcut diferența cu 40 de puncte, față de 4 în dreptul rezervelor adverse. 25-15 a fost scorul la puncte înscrise după recuperări ofensive. Arădencele au dominat la recuperări, totalizând 52 față de 34. Oaspetele au înscris cu patru puncte mai mult după contre (18 față de 14). Arădencele au avut 20 de reușite din semicerc, 9 de la distanță și 17 libere transformate, iar brașovencele: 18 coșuri de două puncte, 8 triple și 9 libere.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte (3x3) pentru oaspete. De la Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Prlja 17 puncte (3x3, 7 intercepții), Filip 13 puncte (7 recuperări), Bartee 9 puncte (5 recuperări), Podar 5 puncte (5 recuperări, 5 assist-uri) și Tanacan 4 puncte.

Destiny Williams și Chelsey Lee au fost în double-double pentru învingătoare cu 19 puncte și 19 recuperări, respectiv 17 puncte și 13 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Ardelean 13 puncte (3x3), Fodor 11 puncte, Mercea 10 puncte (7 recuperări), Ciotir 8 puncte și Dzombeta 6 puncte (10 assist-uri).

Bronzul a mers la Arad după patru ani de la precedenta medalie a grupării de pe Mureș. Pentru FCC ICIM schimbările de la începutul acestui an s-au dovedit inspirate. Olimpia CSU Brașov termină pe patru această ediție de campionat în care a avut o rotație scurtă la început și o accidentare la o jucătoare de bază în play-off, după doi ani în care a completat podiumul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!