Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad se califică în semifinalele LNBF după 3-0 cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.04.2019

FCC ICIM Arad a câștigat cu 3-0 seria din primul tur de play-off cu CSM Târgoviște. Arădencele au revenit de la -21 și s-au impus pe terenul adversarelor, reușind să se califice din nou în semifinalele campionatului după patru ani. Meciul trei, găzduit de CSM Târgoviște, s-a încheiat cu scorul de 51-64, pe sferturi: 25-7, 12-22, 8-16, 6-19. Dâmbovițencele au avut un început excelent, cu procentaje foarte bune, dar nu au putut ține ritmul în atac și adversarele au revenit.

CSM Târgoviște a început partida cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Teodora Neagu și Larisa Toma. Antrenorul gazdelor, Cătălin Tănase, a putut conta la acest meci și pe Gabriela Irimia, care era incertă pentru finalul sezonului în urmă cu câteva săptămâni. FCC ICIM Arad le-a avut în formula de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams.

Poole a deschis scorul și Stoenescu reușea prima triplă a meciului. Cele două le-au desprins pe gazde  la 11-0 în minutul patru. Arădencele au ratat foarte mult în debutul partidei. Hadzovic înscria primele două puncte ale oaspetelor transformând două libere în minutul 5, iar tripla lui Stoenescu și reușita din semicerc semnată de Vaida duceau scorul la 16-2. Williams marca primul coș din acțiune al galben-albastrelor după mai mult de șase minute și jumătate scurse din meci, dar rata trei libere. Stoenescu scutura din nou plasa de la distanță, iar Vaida și Kilin făceau 23-4.  Ecartul a crescut la 20 de puncte în ultimul minut al sfertului și Dzombeta stabilea scorul primei pauze, 25-7.

Gazdele au înscris 7 coșuri de două puncte (din 15 încercări), 3 din 3 de afară și 2/2 de la linia de fault. Arădencele au marcat doar două coșuri din semicerc în primul sfert (din 11 încercări), au ratat ținta cu toate cele trei șuturi de la distanță și au transformat 3 libere din 7. Și la recuperare a fost o diferență importantă pentru dâmbovițence, 16-6.

Vaida refăcea diferența de 20 de puncte în debutul sfertului secund și Dzombeta reușea prima triplă a oaspetelor. Vaida și Toma duceau scorul la 31-10, dar a fost rândul dâmbovițencelor să aibă probleme în faza ofensivă. Ciotir și Ardelean au scuturat plasa de afară și și-au apropiat echipa la 31-18. Kilin a înscris de la distanță și a urmat un nou run al galben-albastrelor. Hadzovic, Lee și Dzombeta au strâns ecartul la 5 puncte în ultimul minut al sfertului, dar Stoenescu a oprit revenirea oaspetelor cu o reușită de după semicerc. La pauza mare tabela arăta 37-29. În sfertul secund procentajul din acțiune al  gazdelor a scăzut de la 55% la 44%, în timp ce arădencele au urcat de la 14% la 33%. S-a mai echilibrat și situația la recuperări, 24-19. Stoenescu și Vaida erau deja în double-digits la jumătatea partidei, cu 16 și 10 puncte, în timp ce Dzombeta și Hadzovic erau principalele marcatoare la oaspete cu câte 7 puncte.

Stoenescu a transformat două libere în startul reprizei secunde și ducea ecartul la 10 lungimi. Au urmat multe minute în care gazdele nu au găsit drumul spre coș. Ardelean, Fodor (cu două triple) și Williams au egalat la 39 la intrarea în a doua parte a sfertului trei, în timp ce dâmbovițencele ratau și de la linia de fault. Williams le-a dus pentru prima dată pe oaspete în avantaj în acest meci în minutul 27, scor 39-41. Irimia a oprit cele șase minute și jumătate fără punct pentru gazde cu o reușită de la distanță, pentru 42-41. Williams și Vaida își duceau echipele la conducere cu un punct. Arădencele forțau șuturi de la distanță și ratau. Chivu a transformat o liberă din două, iar Fodor a egalat și la ultima pauză tabela arăta 45-45. Ambele echipe aveau 6 triple marcate în 30 de minute. Oaspetele aveau un coș în plus din semicerc, 12 față de 11, în timp ce dâmbovițencele aveau cu două libere transformate mai mult, 5-3.

Bogdan Bulj a început sfertul patru cu ambele americance de sub panou în teren, mutare care i-a adus victoria în meciul secund al seriei. Arădencele au profitat de două greșeli ale gazdelor, Mercea a marcat de după semicerc și Williams a dus scorul la 45-50. Toma a reușit două capace la rând, dar tot oaspetele au marcat, prin liberele transformate de Mercea. Cătălin Tănase încerca mai multe schimbări, dar echipa sa nu reușea să înscrie primele puncte din această perioadă de joc. Fodor și Lee, cu cinci puncte la rând, au mărit ecartul la 45-59. Irimia înscria primele puncte ale gazdelor în sfertul patru după șase minute, transformând două libere. Galben-albastrele au reușit câteva recuperări importante sub panoul advers în acest sfert. Toma strângea diferența la 10 lungimi, dar Fodor răspundea cu o reușită de la distanță. În ultimele două minute doar Poole și Lee au marcat câte două puncte, iar scorul final a fost 51-64 și FCC ICIM Arad se califică în semifinale.

Oaspetele au încheiat partida cu 16 reușite din semicerc, 8 de la distanță și 8 de la linia de fault, în timp ce dâmbovițencele au avut 13 coșuri de la semidistanță, 6 triple și 7 libere. La final raportul la recuperări le-a fost favorabil arădencelor, 49-43. Banca acestora a contribuit cu 24 de puncte, față de 18.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 18 puncte pentru gazde (4x3), plus 5 recuperări și 5 intercepții. Laura Vaida a încheiat în double-double cu 12 puncte și 14 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 6 puncte, Kilin 5, Irimia 5, Toma 4 puncte (5 recuperări, 4 capace) și Chivu 1 punct.

Marta Fodor a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 13 puncte (3x3, 6 recuperări), urmată de Chelsey Lee cu 12 puncte (6 recuperări) și Destiny Williams, în double-double cu 10 puncte și 11 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Hadzovic 7 puncte (7 recuperări, 6 pase decisive), Dzombeta 7 puncte (7 pase decisive), Ardelean 7 puncte, Mercea 5 și Ciotir 3 puncte (7 recuperări).

FCC ICIM Arad se impune cu 3-0 în seria de play-off cu CSM Târgoviște și revine în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin după patru ani. Adversara arădencelor în penultimul act va fi campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Se va juca după sistemul 3 din 5 și semifinalele vor începe în 23 aprilie. CSM Târgoviște va continua pentru locurile 5-8. În turul următor va întâlni CSU CSM Oradea, după sistemul 2 din 3, iar meciurile vor începe în 22 aprilie.

*foto: Suporteri FCC ICIM Arad facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!