Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad se impune și în meciul doi cu CSM Târgoviște, ducând scorul la 2-0 în seria de play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.04.2019

FCC ICIM Arad a câștigat și meciul doi din seria de play-off cu CSM Târgoviște, scor 56-37, pe sferturi: 15-14, 12-16, 17-5, 12-2. Prima repriză a semănat cu partida care a deschis duelul dintre locurile 4 și 5, cu un ritm destul de alert și cu oaspetele având un avans de 7 puncte la jumătatea sfertului doi. Au fost și destule diferențe, mai ales în abordările defensive. Gazdele au dominat sub panou în partea secundă și s-au apărat mult mai exact, în timp ce dâmbovițencele au făcut foarte multe greșeli și au înscris doar 7 puncte în 20 de minute.

Bogdan Bulj a început meciul cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams. Cătălin Tănase le-a trimis în 5-ul de start al CSM-ului pe Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma.

Jocul secund a început cu multe ratări de la distanță și Hadzovic deschidea scorul, cu o liberă din două. Și primele puncte ale oaspetelor au venit tot de la linia de fault, prin Stoenescu. Poole reușea prima triplă pentru 3-5. Oaspetele încercau o apărare agresivă la fundașul advers, iar Williams le readucea pe gazde la conducere după un contraatac în superioritate. Poole le-a dus din nou pe dâmbovițence în față, iar Tănase făcea câte două schimbări. Hadzovic și Williams au marcat pentru 14-9 și oaspetele cereau time-out. Stoenescu scutura plasa de la distanță pe sirena care anunța finalul sfertului, iar la prima pauză tabela arăta 15-14.

Toma a fost scăpată de câteva ori după ieșirea dn blocaj și ducea din nou formația vizitatoare în față, iar Chivu și Vaida puneau cel mai mare avans al oaspetelor pe tabelă, la 18-25. CSM-ul încerca apărarea în zonă, iar Ciotir puncta după un contraatac. Vaida a avut momente în care a dominat la recuperare. Hadzovic și Ardelean au strâns ecartul la două lungimi, dar Stoenescu a răspuns cu o reușită de după semicerc. Dzombeta și Ciotir, pe final de atac, au făcut 27-28. Alb-albastrele au repus rapid și pasa lungă a găsit-o pe Vaida care punctat pentru 27-30. Acesta avea să fie scorul la jumătatea partidei, după ce arădencele n-au înscris la ultimul atac al reprizei. Oaspetele conduceau grație celor trei reușite de afară, în timp ce galben-albastrele aveau 0/10 la șuturile de la distanță.

Au fost multe ratări după revenirea de la vestiare, cu Stoenescu reușind primele două puncte ale reprizei. Ardelean înscria primul coș al gazdelor în sfertul trei, după mai mult de două minute și jumătate.Toma a dus din nou diferența la 5 puncte, dar Williams și Hadzovic și-au apropiat echipa la o lungime. A urmat timpul de odihnă al lui Tănase și schimbarea decisivă a lui Bulj. Arădencele au trecut la apărarea în zonă și la o formulă cu Lee și Williams sub coș. Cele două au dominat lupta cu pivoții adverși, ducându-le pe gazde în avantaj. Stoenescu a marcat de la linia de fault, iar Hadzovic a reușit singura triplă a arădencelor în penultimul minut al sfertului, pentru +5. Williams și Hadzovic au stabilit scorul ultimei pauze, 44-35.

Sfertul patru a început cu un nou minut de ratări, iar Toma înscria pentru 44-37 după un duel 1 la 1 sub panoul advers. Avea să fie ultimul coș reușit de dâmbovițence în acest meci, cu mai mult de 8 minute și jumătate rămase până la final. Alb-albastrele au avut probleme să treacă centrul după pressing-ul agresiv al arădencelor. Hadzovic, Lee și Williams și-au distanțat echipa la 54-37, profitând de multele greșeli ale vizitatoarelor. Și CSM Târgovișe a încercat un pressing avansat, dar a continuat să aibă probleme la finalizare, inclusiv din apropierea panoului. Nici gazdele nu au fost mai inspirate în faza ofensivă, astfel că în ultimele 7 minute s-a înscris un singur coș, al lui Williams. Antrenorul oaspetelor a trimis în teren și jucătoarele care au evoluat mai puțin. S-a încheiat 56-37 și FCC ICIM Arad conduce cu 2-0 în duelul pentru un loc în semifinale.

Diferența s-a făcut cu reușitele din semicerc, 21 pentru gazde și 12 pentru oaspete, iar la libere transformate scorul a fost 11-4. Dâmbovițencele au stat mai bine de la distanță, cu 3 reușite față de una, dar ambele echipe au avut procentaje modeste de după semicerc. 47-42 a fost scorul la recuperări. 28 de puncte au înscris galben-albastrele din spațiul de trei secunde față de 18. Arădencele au profitat de cele 22 de turnovers ale adversarelor, marcând 19 puncte, în timp ce dâmbovițencele au reușit doar 5 puncte după cele 10 mingi pierdute de gazde.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 19 puncte (plus 8 recuperări), iar Destiny Williams a încheiat în double-double cu 18 puncte și 19 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Lee 7 puncte, Dzombeta 4, Ardelean 4 și Ciotir 4 puncte.

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 11 puncte, urmată de Larisa Toma, aproape de double-double cu 10 puncte și 9 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 7 puncte, Vaida 5 pucte (12 recuperări), Chivu 2 puncte și Ghiță 2.

Seria se mută pe terenul celor de la CSM, iar meciul 3 se va disputa la Târgoviște în 12 aprilie. Se joacă după sistemul 3 din 5 jocuri. Dacă va fi nevoie, tot dâmbovițencele vor găzdui jocul 4, iar un eventual decisiv va avea loc la Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!