Stiri

FIBA EuroChallenge - Adversari: Okapi Aalstar

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.11.2012

Generali Okapi Aalstar este unul dintre adversarii lui BCM U Pitești în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge. Echipa belgiană se află la cea de-a 4-a participare succesivă în această competiție.

Având o bogată istorie în spate, Okapi Aalstar evoluează în primul eșalon baschetbalistic al țării din vara anului 2006. Are o finală de campionat (2011), două semifinale de campionat (2008, 2009), o cupă națională (2012) și două semifinaliste (2008, 2010). De notat că înaintea promovării, deși a avut mai multe prezențe în prima ligă, Aalstar nu a obținut niciun rezultat notabil.

În cele trei participări anterioare, Aalstar a bifat un total de 20 meciuri. Interesant este că în sezoanele 2009/10 și 2010/11 formația belgiană nu a cunoscut victorie. În schimb, în sezonul 2011/12 a avansat până în faza a doua a competiției având un bilanț de șase victorii și tot atâtea înfrângeri.

De-a lungul istoriei, Okapi Aalstar a bifat patru participări în Cupa Korac (1995, 1997, 1999 și 2001), respectiv una în Cupa Saporta (2000).

Actualmente echipa este antrenată de către Brad Dean, un tehnician american. Acesta dispune de un lot de jucători ce cuprinde șapte americani și șase belgieni. Nu mai puțin de nouă dintre jucătorii actualei echipe au fost aduși în această vară.

Media de vârstă este de 25.3 ani, iar cea de înălțime este de 195.8 centimetri.

Cele mai importante piese din lotul de jucători sunt Ryan Thompson, John Tofi, Jason Clark, Derek Raivio, Christopher Young și Larry Anderson.

Actualmente, Okapi Aalstar ocupă prima poziție în clasamentul ligii profesioniste din Belgia. Are trei victorii și o înfrângere.

Clubul din Aalstar își dispută partidele de pe teren propriu la Generali Forum. Acesta are o capacitate de 2.400 locuri.

Aalstar va găzdui pe BCM U Pitești pe 13 noiembrie și va întoarce vizita pe 4 decembrie anul curent.

Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!