Stiri

FIBA: ”FRB nu a procedat în spiritul reglementărilor FIBA când a acceptat legitimarea sportivei Porchia Green”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.05.2015

Foto: Sepsi SIC

CSM Târgoviște și-a consolidat titlul de campioană națională a LNBF după horărârea Comisiei Centrale de Cometiții Legitimări și Transferări de respinge contestația formulată de către clubul ACS Sepsi SIC ca neîntemeiată. Forul românesc și-a motivat decizia, în mare măsură, pe corespondența avută cu directorul juridic al FIBA, Benjamin Cohen, care ar fi confirmat faptul că FRB poate să o legitimeze pe Porchia Green, chiar dacă cartea verde a acesteia nu se afla în țară.

La rândul nostru am luat legătura cu reprezentantul FIBA, Benjamin Cohen, care a nuanțat declarația sa preluată de Federația Română de Baschet. Cohen a confirmat că dintr-o perspectivă tehnică Porchia Green ar putut fi legitimată de către FRB, însă într-un mod nu tocmai agreat de FIBA, aspect comunicat în prealabil forului românesc.

Confirm faptul că dintr-o pespectivă tehnică sportiva poate fi legitimată de club în concordanță cu Articolul 3-71 al regulilor interne FIBA. Cu toate acestea, cererea de legitimare a clubului CSM Târgoviște și a Federației Române de Baschet a fost împotriva spiritului reglementărilor FIBA. Acest ultim aspect a fost comunicat, într-un mod extrem de clar, atât federației cât și clubului.

Vă rog să notați că în ciuda eforturilor noastre, clubul continuă să nu își îndeplinească obligațiile dictate de către BAT, iar ca măsură am sancționat pecuniar clubul în luna ianuarie 2015.

Referitor la sancțiunea dictată clubului CSM Târgoviște, oficialul FIBA a precizat că nu a fost până în prezent achitată.

Confirm faptul că sancțiunea pecuniară nu a fost încă plătită de către CSM Târgoviște. În acest caz clubul și Federația Română de Baschet riscă alte sancțiuni.

Întrebat ce rol mai au sancțiunile FIBA în cazul în care clubul poate legitima jucătoare a căror carte verde nu se află în România, Cohen a replicat următoarele:

Articolul 3-71 se interpretează în sensul că toți jucătorii care au fost legitimați la Federația Română de Baschet, până la data impunerii sancțiunii, pot fi legitimați de echipa ce nu are dreptul de a legitima jucători noi.

În altă ordine de idei, ACS Sepsi SIC a depus apel la decizia CCCLT, acest demers fiind respins de către Biroul Federal ca tardiv introdusă și fără taxă de apel achitată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!