Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FIBA amenință SCM Timișoara cu o amendă de 15.000 CHF

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.02.2019

Foto: expressdebanat.ro

La aproape un an de la pronunțarea deciziilor Trbiunalului Arbitral de Baschet împotriva Sport Club Municipal Timișoara și Asociația Baschet Club Timișoara situația este departe de a fi rezolvată, avănd în vedere că președintele Radu Toanca și primarul Nicolae Robu au afirmat că nu au de gând să plătească benevol datoria de peste 150.000 euro către Derrick Low, Kyle Shiloh, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic.

În cursul acestei săptămâni, Federația Internațională de Baschet prin departamentul juridic, a acordat un ultimatum clubului bănățean privind respectarea hotărârii arbitrale definitive. Forul internațional a eșalonat debitul în cinci transe ce ar trebui achitate până pe data de 30 august 2019. 

Conform documentului oficial, SCM Timișoara va trebui să plătească până pe data de 31 martie 2019 suma de 33.024 euro și 21.500 de dolari, în contul deciziei BAT 0951/16 respectiv 5.508 euro și 3.633 dolari în contul deciziei BAT 0991/16. În cazul în care sumele vor fi achitate în termen, FIBA va ridica sancțiunea interdicției de transferuri, însă clubul va trebui să respecte cu strictețe următoarele cinci tranșe pentru a nu încasa o amendă mai mare. În caz contrar, dacă până pe 31 martie 2019 nu se va achita sumele de bani stabilite, FIBA va impune o amendă automată în cuantum de 15.000 de franci elvețieni. În cazul în care nici amenda nu va fi achitată, FIBA se va îndrepta împotriva Federației Române de Baschet, astfel cum s-a petrecut și în urmă cu doi ani cu formația CSM Târgoviște, iar FRB a restricționat transferurile interne ale clubului până la rambursarea plății amenzii.

Cele două decizii BAT sunt definitive, ca urmare a respingerii recursului înaintat de bănățeni la Tribunalul Suprem Elvețian, iar SCM-ul nu poate evita achitarea sumei de 150.000 euro către cei patru sportivi. Dacă clubul nu găsește soluții privind achitarea datoriilor, sezonul 2019/2020 este pus sub semnul întrebării privind participarea echipei în Liga Națională de Baschet masculin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!