Stiri

FIBA obligă Federaţiile să asigure jucătorii

Eduard Popa

Eduard Popa
19.11.2017

fiba asigurare jucatori echipe nationale

FIBA încearcă să aplaneze conflictul cu Euroliga şi să încerce să aducă pe viitor cei mai buni baschetbalişti din lume la meciurile echipelor naţionale. Pentru asta, Euroliga a anunţat că va implementa o schema de compensare pentru echipele de club şi jucători în caz.

Asigurarea jucătorilor va intra în vigoare o data cu startul campaniei de calificare pentru Cupa Mondială din 2019. Ea va acoperi jucătorii de baschet, atât la masculine, cât și la feminin, de la categoriile de vârstă seniori, U20, U19, U18 și U17 pentru accidentări suferite în programul echipelor naționale.

  “Este o veste foarte bună pentru jucători. Ei sunt cei mai importanţi oameni din baschet. Noul plan a fost introdus pentru a recunoaşte contribuţia lor către competiţiile echipelor naţionale, care sunt locomotivele baschetului. Este o prioritate pentru FIBA să protejeze jucătorii care dau totul pentru naţionalele lor, iar acest plan îi asigură că nu trebuie să se îngrijoreze din punct de vedere financiar în cazul unor accidentări. De asemenea, astfel sunt ajutate şi echipele de club care permit jucătorilor să îşi reprezinte echipele naţionale”, a susţinut secretarul general al FIBA, Patrick Baumann.

Asigurarea va acoperi salariul jucătorilor, respectiv costurile referitor la eventuale intervenții chirurgicale. Noua schemă de asigurare a jucătorilor din programul echipelor naționale este adaptată calendarului FIBA implementat din toamna anului 2017.

*foto: getty images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!