Stiri Cupa României Masculin

FINAL 4. Hristu Şapera: "Sunt mulţumit de faptul că nimeni nu s-a accidentat"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
14.04.2014

Sapera

În finala mică a Cupei României, BCM U Piteşti a fost învinsă de CSU Ploieşti cu scorul de 95-56.

Într-un interviu acordat cititorilor site-ului nostru, Hristu Şapera a vorbit despre jocul pierdut de echipa sa în faţa campioaniei, cât şi despre organizarea turneului final.

Domnule Şapera, ce concluzii aţi trage după eşecul cu Ploieştiul, din finala mică a Final Four-ului?

Am spus de la început ca meciul pentru locurile trei - patru nu are o relevanţă prea mare. Mai mult eram foarte îngrijorat de posibile accidentări într-un meci fără miză. Totuși suntem o echipă serioasă şi în fiecare meci trebuie să arătăm acest lucru indiferent. Mai mult, anumiţi jucători români ar fi trebuit să prindă încredere în astfel de momente. Nu sunt şi nu am fost niciodată omul care își caută alibiuri, atât pentru mine, cât şi pentru echipa mea. Ba din contră sunt foarte critic cu ceea ce facem noi, pentru că îmi doresc să progresăm. Dar ceea ce s-a întâmplat în finala mică nu are legătură cu baschetul.

Aţi încercat să oferiţi minute tuturor băieţilor. Însă din ce s-a văzut în sală şi la TV, acest lucru nu a fost folositor până la urmă pentru nimeni...

Trebuie să spun că ceea ce s-a întâmplat la finala mică putea pune în pericol sănătatea jucătorilor ambelor echipe. Am cerut să se amâne sau să se anuleze meciul pentru că suprafața de joc era total necorespunzătoare. Eu înțeleg punctul de vedere că acest meci era programat şi trebuia să se dispute. Am înțeles că trebuie să respectăm competiția şi chiar am făcut-o intrând pe teren. Dar cred că o asemenea situație nu trebuie să se mai repete şi dacă se întâmplă meciul nu trebuie să se dispute indiferent de consecințe. Eu unul nu vreau să mai fiu pus în situația de a le spune jucătorilor mei să joace, dar să aibă grijă să nu se accidenteze. Nu îmi stă în fire să spun acest lucru şi nu își are locul în filozofia mea de baschet. Suntem o echipă care dă totul pe teren în orice moment şi nu poţi să faci asta gândindu-te că ţi-ai putea termina cariera aşa. Jucătorii noștri au demonstrat că merită să fie respectaţi pentru ce fac pe terenul de baschet şi nu putem să ne jucăm cu viețile lor.

Deci veţi încerca să uitaţi cât mai rapid acest ultim joc al formaţiei?

Orice discuție sau analiză baschetbalistică a acestui meci nu își are rostul. Îmi pare rau că jucători precum Vlad Corpodean, Iulian Orbeanu, Alexandru Neguţ şi nu numai, care au jucat mult, nu au avut posibilitatea să capete încredere şi să arate ce pot într-un meci fără presiune. Singurul lucru de care sunt mulțumit este că nimeni nu s-a accidentat în acest meci.

Legat de Final Four, cum vi s-a părut totul?

Altfel cred că a fost un Final Four exact cum ne-am așteptat, cu trei meciuri palpitante, cu mult dramatism şi o câştigătoare surprinzătoare, dar absolut meritorie. Acest turneu este o dovadă că baschetul din Liga Națională a crescut mult în ultimii ani şi este unul de bună calitate.

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    antrenor
    Un antrenor de certa valoare,elegant in comportament si declaratii,care a inteles ca nu (sau nu numai) cu urlete si maimutareli poti face jucatorii sa dea ce au mai bun in ei.

    cu 9 ani în urmă (15.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!