Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Finala se mută în București

Eduard Popa

Eduard Popa
25.05.2017

steaua u bt cluj finala baschet

Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin ajunge în premieră pentru ultimii 21 de ani în Capitală. Steaua CSM Eximbank București va avea însă o sarcină ingrată, deoarece elevii lui Jukka Toijala sunt nevoiți să joace ambele meciuri de pe teren propriu cu riscul de a pierde finala.

U BT Cluj-Napoca a câștigat la limită ambele partide de pe propriul parchet și mai are nevoie doar de o victorie ca să aducă titlul înapoi pe malul Someșului după șase ani.

În primul meci din 19 mai clujenii s-au impus cu 87-85.  Aceștia au condus ostilitățile în primele trei sferturi, conducând chiar și la 9 puncte diferență. Însă Steaua a avut o reacție furibundă în ultimul sfert și, conduși de Mo Curry și Malesevic, au reușit să reducă mult din avantaj, dar clujenii și-au păstrat calmul și au reușit să câștige meciul la nivelul liniei de fault. Barro a reușit un double double de senzație, cu 27 de puncte și 13 recuperări, Dykes a contribuit cu 22 de puncte, în timp ce Runkauskas a reușit 18 puncte pentru steliști iar Morris Curry tot un double double cu 14 puncte și 10 recuperări.

Al doilea meci a fost unul și mai încins. Steliștii au început excelent partida, dar, pe fondul acumulării greșelilor personale de către oaspeți, clujenii au revenit în partidă și au preluat inițiativa. Roș-albaștrii au revenit din nou după pauză, dar finalul de meci i-a prins pe steliști cu patru jucători pe banca de rezerve cu cinci faulturi și pe ardeleni cu un joc superior. Scor final 84-80, după un meci în care arbitrajul a fost extrem de contestat, în care Vlad Moldoveanu a primit 18 lovituri libere și le-a transformat pe toate pentru un total de 23 de puncte.

Meciul trei din această finală va reprezenta al optulea duel dintre cele două formații în actuala stagiune. Toate precedentele partide s-au terminat cu victoria clujenilor. Ultima victorie a Stelei în fața lui U BT Cluj-Napoca datează din finala mică a sezonului precedent din Liga Națională. Steliștii s-au impus atunci cu 63-61.

Meciul trei al finalei LNBM va avea loc vineri, 26 mai, de la ora 20:00. Partida se va desfășura cu “casa închisă” în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, care are o capacitate de maximum 500 de locuri. Pentru fanii baschetului care nu au apucat să își ia un bilet la acest meci, partida va putea fi urmărită și la televizor, pe Digi Sport 2.

Dacă Steaua va reuși să câștige meciul trei, atunci finala va merge într-un al patrulea duel care este programat să se joace tot în București, duminică, de la ora 19:30. Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin se joacă pe sistemul “cel mai bun din 5 partide”. U BT Cluj Napoca are avantajul terenului propriu. 

*Andor Marton @totalbaschet.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Steaua Cluj
    Sper ca meciul de azi sa fie ultimul pt ca nu mai am cum sta în Buc pt încă un meci. Este aberanta programarea unei finale intr-o mizerie de sala cu atâtea locuri câte sunt în orice sala comunala!!!

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      :))
      Mai vezi si tu orasul

      cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    sala de lumea a treia
    ar fi trebuit ca Steaua sa faca rost de o sala decenta (probabil ca daca ar fi insistat, Siria, Albania sau Irak le-ar fi pus la dispozitie vreo sala amarata cu 5-600 de locuri - asa cum sunt conditiile precare in tari din lumea a treia, afectate de razboi!)

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!