Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Primul meci are loc vineri la Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
18.05.2017

6 ani. Atât a trecut de la ultima finală la baschet masculin disputată în Sala Sporturilor Horia Demian. U-Banca Transilvania şi Steaua CSM EximBank se luptă din nou pentru trofeu, într-o serie care începe vineri, cu începere de la ora 19:45.

Finala din actuala stagiune aduce faţă în faţă două dintre brandurile sportului cu mingea la coş din ţara noastră. U-Banca Transilvania a fost echipa sezonului, baschetbaliştii lui Mihai Silvăşan adjudecându-şi două trofee, Cupa României şi SuperCupa. În plus, Jucan şi compania au dominat întrecerea internă şi au ajuns în Play-Off de pe prima poziţie.

În turul I, U-Banca Transilvania a trecut de SCM U Craiova în trei meciuri. Ulterior, în semifinale, U-Banca Transilvania s-a întrebuinţat serios în faţa campioanei CSM CSU Oradea. Asta în condiţiile în care clujenii şi-au adjudecat primele două partide de pe teren propriu. Gruparea antrenată de Cristian Achim a egalat la doi şi a trimis seria în meciul cinci, decis duminica trecută la Sala Sporturilor Horia Demian.

De partea cealaltă, Steaua CSM EximBank a trecut în trei jocuri de BCM U Piteşti. Ulterior, militarii au ajuns să se lupte pentru finală cu CSU Sibiu. Misiunea baschetbaliştilor lui Jukka Toijala a fost mai grea însă în faţa Sibiului. Ardelenii au beneficiat de avantajul terenului propriu, din moment ce s-au clasat pe locul doi la finalul stagiunii regulate. Drept dovadă, vulturii au pierdut la mare luptă disputa inaugurală, scor 79-84. Două zile mai târziu, Hardy şi compania şi-au luat revanşa, câştigând cu 88-80.

Odată mutată la Bucureşti, seria a fost dominată de Steaua. Randal Falker şi Morris Curry au oferit prestaţii consistente, astfel că jucătorii din capitală şi-au adjudecat ambele confruntări, pentru a reveni din nou în finală, după o pauză de 21 de ani.

Meciul I va fi condus de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin, Dragoş Nicolae şi Ciprian Ciocan. Partida cu numărul II este programată duminică, tot pe parchetul Sălii Sporturilor Horia Demian.

Foto - Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!