Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Cristian Achim: „Am reconfirmat titlul câștigat acum doi ani”

Bogdan Isailă, Eduard Popa

Bogdan Isailă, Eduard Popa
12.06.2018

CSM CSU Oradea a cucerit un nou titlu de campioană în Liga Națională de Baschet Masculin. Formația bihoreană a trecut cu 3-1 la general de CSM Steaua EximBank. Despre acest succes a vorbit antrenorul Cristian Achim, care spune că această performanță o reconfirmă pe cea de acum două sezoane.

„Este munca acestor băieți minunați și aș spune că sângele rece în cele mai imortante momente. Asta face diferența între campioni și restul echipelor. Echipa noastră a demonstrat că este campioana României meritat și aș mai face o completare, după unsezon plin de probleme, plin de accidentări și de schimbări. Am strâns rândurile și datorită lor, iată că suntem din nou campioni. Sunt extrem de fericit. Am reconfirmat titlul câștigat acum doi ani. Asta este un lucru minunat. Este o senzație extraordinară. Aș dori să-i felicit încă o dată pe jucătorii mei, sunt adevărați campioni. Aș dori să le mulțumesc foarte mult fanilor care au fost alături de noi.”

Întrebat dacă și-ar fi dorit să câștige ultimul meci acasă, tehncianul a răspuns:

„Nu, am vrut să ieșim campioni cât s-a putut de repede. Un meci 5 presupune altceva, avem deja 2 accidentați. O victorie trebuie să vină atunci când poți să o iei. Am putut să o luăm astăzi și sunt extrem de fericit.”

Cristian Achim a vorbit și despre apărarea echipei sale din meciul 4:

„Am început foarte moale în apărare. Ușor, ușor am revenit iar tot discursul din pauză a fost axat pe ceea ce trebuie să facem în apărare. În toate meciurile i-am ținut la un număr redus de puncte. În orice caz ne-am apărat bine și azi.”

foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Achim-Oradea
    Felicitări Oradea, felicitări Achim! Este un titlu la care Achim a avut o contribuție covârșitoare, dacă ne gândim chiar și numai la faptul ca si-a făcut echipa campioana din mers, prin câteva transferuri super inspirate. Iar omogenitatea echipei a atins apogeul la momentul potrivit. Mă înclin în fata dansului! Felicitari și jucătorilor care au dovedit o mare dorința de victorie, care s-a văzut în special în playoff! Cu jumătate de gura as adresa felicitări și lui Sere, doar cu jumatate am zis pt caracterul sau jenant și urat, însă sunt clare meritele sale la Oradea. Însă în viața ca sa fii apreciat nu este suficient sa fii un bun profesionist, trebuie sa fii și om. Felicitari Oradea și la mai mare!

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!