Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Kris Richard: „În câteva meciuri am suferit serios, dar am trecut peste acele momente”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
13.06.2018

În cursul serii precedente, CSM CSU Oradea a reușit să își adjudece titlul de campioană chiar pe terenul adversarei CSM Steaua Eximbank București. Un mare aport în câștigarea acestei partide l-a avut Kris Richard, jucător adus la jumătatea sezonului.

Fundașul trupei antrenate de Cristian Achim a încheiat jocul cu 26 de puncte, 2 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă. De asemenea, Richard a obținut nu mai puțin de 11 faulturi, având un indice de eficiență de +20. La finalul întâlnirii, baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a acceptat să ofere o declarație pentru site-ul nostru.

„ A fost o finală dificilă, adversarii noștri au venit, au reușit să intre în mintea noastră și acest aspect ne-a îngreunat munca. Seria a fost foarte competitivă, în câteva meciuri am suferit serios, dar am trecut peste acele momente. Întotdeauna e dificil să fii jucătorul nou într-o echipă, să încerci să îți găsești rolul, dar băieții de-aici m-au primit excelent. M-am simțit ca într-o familie și acest lucru a făcut ca experiența să fie așa de frumoasă. Chiar dacă ne-am confruntat cu diverse accidentări, abordarea din cadrul organizației a fost foarte profesionistă și am reușit să rămânem concentrați și uniți. Cei accidentați ne-au ajutat cu încurajările lor și acest aspect a însemnat mult pentru noi. În ultimul minut nu m-am așteptat la acea pasă la alley-oop, prin urmare nu am fost pregătit, dar voi fi data viitoare. Cred că voi rămâne în România și în anul următor.”

După venirea lui în această iarnă, Kris Richard și-a făcut rapid simțită prezența și a avut parte de cifre excelente în primul lui sezon în România: 14 puncte, 3.5 recuperări și 3.2 pase decisive.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Bravo Richard! Bravo Achim! Bravo Zeno! Bravo Vaidas! Bravo Sere! Bravo Sean! Bravo Milan! Bravo Bobe! Bravo Muha! Bravo Capitane! Bravo Laci! Bravo Tudor! Bravo Pistolera! Bravo Arturas! Bravo Bogdi! Bravo Darius! Bravo Mihai! Bravo Stefan! Bravo Marius Marinau si Cristian Dan! (s-a vazut pregatirea fizica).
    Nu in ultimul rand bravo sponsorilor care au fost alaturi de echipa!
    Daca mai avea cineva dubii, s-au spulberat : Cristi Achim e cel mai bun antrenor din campionatul nostru! In mod sigur il vom vedea in continuare pe banca CSM-ului.
    Chiar daca a fost si este hulit de multi, Sere a dovedit ca e un manager bun care are principalul merit ca l-a sustinut neconditionat pe Achim, indiferent de cine l-a atacat pe acesta (vezi doar episodul cu demiterea la mijlocul sezonului cand am luat primul titlu).
    Ma bucur ca am reusit sa castigam cel mai echilibrat sezon din ultimii ani. Au fost 6 echipe foarte puternice care au oferit spectacol pe toata durata sezonului. Nu in ultimul rand trebuie sa-mi cer scuze fata de clujeni pt ca am fost printre cei care s-a bucurat de eliminarea lor. M-am bucurat pt ca asa stiam ca avem sanse mai mari de castiga titlul dar asta nu inseamna ca nu am gresit astfel pt ca era poate si mai frumos daca reuseai sa bati Clujul in finala, tinand cont ca era principala favorita indiferent de probleme sau antrenor. Doar ca nu sunt sigur ca putea sa-i batem 3 meciuri.
    In concluzie, sper ca sa avem parte de spectacol si in sezonul urmator, sa vina cat mai multi sponsori langa echipe si sa nu mai avem parte de episoade triste precum e cazul Muresului. Sa fie baschet!

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Kris
    Un clutch player pur sânge, cum nu a mai avut Oradea. Rasič si Runkauskas probabil ar fi de profilul lui, în momentele bune. Vestea bună e că va continua cu noi si sezonul următor.

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Statistici finala
    Kariniauskas
    Ppg 15 Rpg 2,75 Apg 3,5 Pir 12

    Richard
    Ppg 18,75 rpg 3 apg 2,75 Pir 15

    Zeno
    Ppg 16,25 rpg 4,25 apg 3,5 Pir 17

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!