Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. MVP: Kris Richard

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.06.2018

Kris Richard a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin 2018 de către Total Baschet. Americanul a fost cel mai bun marcator al campioanei CSM CSU Oradea în finală, reușind 75 de puncte în cele patru partide.

CSM CSU Oradea a cucerit al doilea titlu de campioană în trei ani după 3-1 în finala cu CSM Steaua Eximbank București. Kris Richard a fost cogșheterul finalei cu cele 75 de puncte, având o medie de 18.75 puncte pe meci. Media sa la finalul campionatului este de 14 puncte/meci, iar în play-off a avut 15.8 ppg.

Fundașul a început finala cu 7 puncte în primul meci, în 22 de minute. În următoarele trei partide a înscris cel puțin 20 de puncte. Cu 22 de puncte, Richard a fost cel mai bun marcator al meciului doi, singurul pierdut de „Leii roșii” în ultimul act. Au urmat cele 20 de puncte în primul joc de la București, când americanul a contribuit cu 5 recuperări și 5 pase decisive, pentru 29 indice al eficienței în 28:47 minute. A fost cea mai dezechilibrată partidă a finalei, câștigată de orădeni la 24 de puncte.

Richard a evoluat cel mai mult în ultimul act în meciul care a oferit titlul formației bihorene, când a petrecut pe parchet 30:59 minute. A fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte, având 50% reușite din acțiune, dar și 14 puncte de la linia de fault. A încheiat jocul cu 2 recuperări, o pasă decisivă, 3 mingi pierdute și 2 intercepții pentru +20 în dreptul eficienței.

Pe lângă cele 18.75 puncte/meci în finală, MVP-ul acesteia a mai avut medii de 3 recuperări, 2.75 pase decisive și 19:25 eficiență în 28:10 minute/meci. În total, acesta a jucat 32 de meciuri în LNBM, cu medii de 14 puncte, 3.6 recuperări, 3.2 pase decisive, 14.8 eficiență în 28:25 minute.

De menționat contribuțiile lui Martin Zeno și Vaidas Kariniauskas în finală. Zeno a fost în double-digits în toate cele patru partide, cu 20, 10, 17 și 18 puncte. În jocul care a deschis finala, americanul a mai avut 5 recuperări și 6 assist-uri, cu +27 eficiență. Acesta a totalizat 65 de puncte în cele patru meciuri, cu o medie de 16.25.

Vaidas Kariniauskas a avut trei evoluții remarcabile în primele trei partide din ultimul act. A înscris 19 puncte în primul meci, iar în al doilea a început cu 11 puncte în sfertul unu, cu 14 în total. A fost coșgheterul meciului trei, cu 21 de puncte în 26:08 minute. În ultima partidă a înscris 6 puncte, astfel că are un total de 60 de puncte în finală, 15 pe meci.

*foto: Roby Boros

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    E extraordinar ca are contract cu noi pe inca un an. Din pacate orice contract rezista atata timp cat nu vine o oferta mult mai mare din alta parte, pt ca atunci platesti penalizarea si pleci. Din ce am auzit Clujul e cel care pluseaza. Sper sa ne tinem pe pozitie asa cum am facut si anul trecut cand Clujul a supralicitat la Zeno.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Nici nu s-a terminat bine campionatul si deja Clujul are intentie de transfer... nu prea cred.Deocamdată strategiile pt viitorul sezon nu sunt făcute, iar Silvasan ar tb să astepte reconfirmarea în funcție.Cât despre noi, nu cred că vom permite asa usor plecarea lui Kris. Despre Zeno nu cunosc detalii cu privire la prelungirea contractului.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    :))
    Chiar ma gandeam cand vor aparea zvonurile referitoare la plecarea lui Richard la Cluj. Sa fiu sincer, nu ma asteptam sa apara atat de repede, but here we go...

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    he he
    la Sibiu sigur nu vine :)

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    In afara de noi si Steaua toate celelalte echipe au inceput deja cautarile de jucatori. La Cluj 90% ca ramane Silva antrenor. Richard e momentan principala lor tinta. Avantajul Oradiei e participarea in Champions League si relatia foarte buna cu antrenorul si echipa. Dacaramane si Zeno, atunci e aproape sigur ca ramane si Richard. Mie mi-e frica de o oferta din exterior. Cu Zeno si Pasalic cluubul s-a compportat exemplar pe perioda accidentarilor asa ca sunt sanse mari sa-i vedem si in urmatorul sezon.
    Eu l-as vrea si pe Denison. Cu acestia 4 plus Bobe, Fometescu, Tibarna si Mandache avem un nucleu solid pt urmatorul sezon.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    E "interesant" sa ajungi sa afli niste lucruri despre echipa ta de la suporterii altor echipe....

    Daca e adevarata partea aia cu 90% (si ma tem ca da) atunci singurul motiv pentru care va merita sa merg la sala in viitorul sezon va fi sa vad eventuale evolutii individuale venite din partea unor jucatori noi. Si jocul echipelor vizitatoare. In doua sezoane singurul lucru pozitiv a fost ca, dupa plecarea lui Kariniauskas, antrenorul nu a mai avut iesiri foarte nervoase in ceea ce priveste jucatorii, cel putin in timpul meciurilor. Ca in ceea ce priveste jocul de echipa...

    Trist mi se mai pare ca in ultimele doua sezoane Clujul s-a grabit sa isi constituie lotul definitiv din timp in ideea de a castiga omogenitate cat mai repede (asta si in speranta unor jocuri bune in cupele europene) si a reusit sa aiba cea mai mica "chimie" dintre primele 6 din campionat.

    Altfel, ma gandesc cum ar fi sa vina Richards la noi si sa joace prost si sa mearga Kromah la voi si sa "rupa" tot.

    cu 5 ani în urmă (15.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!