Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Martin Zeno și Vaidas Kariniauskas au impresionat pentru CSM CSU Oradea în primul meci

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.06.2018

CSM CSU Oradea a preluat avantajul după primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa lui Cristian Achim a câștigat în partida cu CSM Steaua EximBank București, scor 86-73, într-un meci în care a profitat de performanțele lui Vaidas Kariniauskas și Martin Zeno.

Vaidas Kariniauskas a fost titular pentru trupa bihoreană și a făcut o primă repriză excelentă, încheiat cu 14 puncte. Până la final el a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și 4 turnovers. Lituanianul a marcat 6/10 de la 2 puncte, 2/5 de la 3 puncte și 1/2 de la linia de libere pentru un indice al eficienției de 15 unități.

Martin Zeno a venit de pe bancă și a reușit să-și treacă în cont 20 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, 5 intercepții și un turnover. Americanul a avut o seară excelentă la capitolul aruncări, acolo unde a terminat cu 5/9 de la 2 puncte, 2/4 de la 3 puncte și 4/6 de la linia de fault. În cele aproape 30 de minute petrecute pe parchet, Martin Zeno a acumulat un index al eficienței de 27 de unități.

Cu siguranță orădenii își doresc ca cei doi să repete figura și în meciul 2 al finalei, care va avea loc miercuri, 6 iunie 2018, cu începere de la ora 20:00.

foto: Roby Boros

6 comentarii la aceasta stire:
  • radu44 :

    Buna treaba
    Sa -si deie clujenii pumni in cap..cum poti sa-l dai pe Vaidas la o echipa rivala?

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Da
      Am avut incredere intotdeauna in baiatul asta.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Vaidas
      Declinul lui la Cluj să fi avut legătură cu venirea lui Watson? În primul sezon a mers ok, apoi, prin naturalizarea lui Watson i s-au dat minute putine, iar când intra i se cerea randament maxim. Omul juca cu presiune constant.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Radu44
      Nu a fost transferat de Cluj la Oradea. A venit din postura de jucător liber de contract.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Nu cred ca declinul lui a fost din cauza lui Watson.
      Vaidas era inca la U cand Rasic nu revenise inca ceea ce arata necesitatea unui PG.
      De ce lui Lapornik i s-a oferit atatea sanse? Cam asta e intrebarea. Adica Vaidas juca maxim 15 minute intr-un meci, iar Silvasan il joaca pe Lapornik peste 20-25 minute/meci in situatia in care nu e un jucator foarte decisiv (eu personal nu il consider un jucator rau, dar cred ca nu a jucat la potential maxim - asa cum o face Vaidas acum la Oradea.)

      Ma bucur ca Vaidas si-a gasit placerea de a juca.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Vaidas
    El nu mai juca nimic la Cluj de multe meciuri, nu stiu de ce, nici nu mai prea conteaza. Degeaba da el 100 de puncte la alta echipa ce sa faci daca la noi avea 0% de la 3 si juca foarte timorat? Chiar nu mai avea sens sa il tina la cum juca, ceva trebuia schimbat acolo. Si eu ma bucur pentru el, indiferent datorita carui fapt joaca acum asa bine.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!