Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Seria dintre CSM Steaua și CSM CSU Oradea se mută la București

Eduard Popa

Eduard Popa
10.06.2018

steaua oradea finala baschet

CSM Steaua Eximbank va primi vizita celor de la CSM CSU Oradea pentru meciurile 3 și 4 ale finalei mari a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci al finalei printr-o performanță dominantă, cu scorul de 86-73. Martin Zeno (20 de puncte) și Vaidas Kariniauskas (19 puncte) și-au împărțit perioadele de dominație în fața unei echipe a Stelei foarte apatice, care s-a văzut condusă cu 24-9 după primele 8 minute din meci. Scenariul părea că se va repeta și în meciul 2 al seriei, când bihorenii au condus cu 29-12! Însă elevii lui Jukka Toijala au avut puterea să reintre în joc și treptat să se impună în fața unei echipe a Oradiei fără răspuns. Scor 75-70 și Steaua redobândea avantajul terenului propriu, după o prestație bună a lui Randal Falker și contribuții importante în sfertul 4 aduse de Pavel Marinov și Luka Lapornik.

Interesant este că CSM CSU Oradea a ajuns în ambele finale din palmares la scorul de 1-1. Orădenii au câștigat meciul 1 al finalelor Ligii Naționale din 2014, la Ploiești, respectiv 2016, la Oradea în compania lui BC Mureș, pentru ca apoi să piardă a doua partidă în ambele finale amintite. Dacă în cazul duelului cu Ploieștiul, Oradea a pierdut meciul 3 și apoi și finala, în 2016 a câștigat al treilea duel din deplasare de la Mureș și implicit și trofeul Ligii Naționale.

De partea cealaltă CSM Steaua a reușit prima victorie într-o finală de Liga Națională din ultimii 27 de ani! Ultima astfel de reușită a avut loc în finala din 1991, la ultimul titlu de liga națională de baschet câștigat de Steaua.

steaua oradea baschet final

Duelul 3 al finalei Ligii Naționale dintre CSM Steaua Eximbank și CSM CSU Oradea se joacă astăzi, de la ora 18:00, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu. Partida va putea fi urmărită și pe Digi Sport 2.

*foto: Roby Boros/steauabaschet.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    hai vino iar in sala noastra micaaa...
    Dupa doua meciuri, adica dupa 80 de minute jucate, Steaua a condus doar timp de 3 (trei) minute si totusi scorul este 1-1! Putem spune acum ca pentru bucuresteni asta inseamna sa fii norocos, ca egalul este intamplator si ca probabilitatea ca peste urmatoarele 80 de minute ce vor fi jucate sa avem 3-1 pentru Oradea este aproape de 100%... Din respect pentru clujeni nu era frumos sa-i batem cu 3-0 pe stelisti dupa ce semifinala lor a fost atat de stransa! Acuma insa "ii vom razbuna" pe vecinii nostri buni din Cluj si le vom demonstra faptul ca meritam Titlul anul acesta.

    cu 5 ani în urmă (10.06.2018) Raspunde
  • mihnea.anghelescu@gmail.com :

    Steaua-cel mai bun lot!
    Din respect pt sibieni,ii vom razbuna si vom castiga finala cu 3-1...:)))Forza STEAUA!

    cu 5 ani în urmă (10.06.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    Oradea!
    Bafta Oradea!sunteti mai buni mai trebuie sa dovediti si pe teren!

    cu 5 ani în urmă (10.06.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      ...să fie. Categoric suntem mai buni. Nici nu concep să nu fim campioni.

      cu 5 ani în urmă (10.06.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    O mica (mare) eroare
    Echipa asta nu e Steaua e CS Targoviste asa ca nu exista istorie in cazul lor.

    cu 5 ani în urmă (10.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!