Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Steaua „fură” un meci în Sala Antonio Alexe și câștigă avantajul terenului propriu în finala LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
06.06.2018

steaua oradea

CSM Steaua a câștigat pe terenul lui CSM CSU Oradea, scor 75-70 și egalează seria din finala mare la 1.

CSM CSU Oradea a început meciul cu Richard, Kariniauskas, Nicolescu, Denison și Valeika, în timp ce CSM Steaua a preferat pe Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker. Orădenii au început în forță și acest meci, și după trei minute conduceau cu 6-0. Jonte Flowers a pus primele puncte pe tabelă pentru CSM Steaua, dar bihorenii au avut un run fabulos de la 15-4, cu Vaidas Kariniauskas în prim plan. Apoi sfertul finalului a aparținut lui Kris Richard, care a condus Oradea spre un neverosimil 29-12 pentru gazde.

Jonte Flowers a deschis sfertul doi cu un coș de 3 puncte, iar CSM Steaua a început o cursă nebună de recuperare. Luka Lapornik a reușit un coș de 3 puncte și Bobo Baciu a pus o recuperare ofensivă un coș pentru a reduce diferența la 5 puncte, scor 34-29 pentru Oradea. Kariniauskas a răspuns cu un coș de 3 puncte, pentru ca apoi lituanianul să facă o intercepție, trimită o pasă pentru Zeno care i-a pus pasul cu panoul lui Denison, care a transformat prin dunk și a dus scorul la 42-34. Cu toate astea, Fraseniuc a reușit un coș de 3 puncte pe buzzer și a redus diferența la 4 puncte, scor 44-40.

Oradea a pus repede primele 4 puncte în a doua repriză, din două turnovers ale Stelei, dar apoi a urmat o perioadă de secetă de 6 minute pentru gazde. Steliștii nu au reușit însă să treacă în avantaj, chiar dacă au avut ocazia, iar apoi Oradea a început din nou să înscrie și Martin Zeno a răspuns cu 4 puncte consecutive, care au dus scorul la 55-47. Falker și Marinov au readus Steaua la 4 puncte, scor 55-51. Zeno mai înscrie o liberă și după un sfert sărac în puncte, scorul arăta 56-51.

Kris Richard a pus primele 2 puncte pe tabelă, Fraseniuc a primit apoi un fault ofensiv ușor acordat și un tehnic, iar apoi același Richard a dus scorul la 61-51. Falker a pus apoi primele puncte pe tabelă pentru Steaua în sfertul decisiv. Luka Lapornik a pus 5 puncte consecutive, care au dus scorul la 64-60. Andrei Mandache a răspuns însă cu un coș din zero grade. Dar Flowers a reușit și el o triplă din aceeași poziție, iar Pavel Marinov a redus ecartul la două puncte, după o repunere sub panoul bihorean. Tot bulgarul a egalat după un assist al lui Baciu. Jonte Flowers a înscris și el un coș de 3 puncte iar CSM Steaua trecea în avantaj, scor 70-67. Roș-albaștrii reușesc să gestioneze foarte bine finalul de sfert și câștigă meciul cu 75-70.

Kris Richard a marcat 22 de puncte, Vaidas Kariniauskas 14, Sean Denison 10 puncte cu 10 recuperări și Martin Zeno 10 pct. De partea cealaltă Randal Falker a strâns 19 puncte pentru oaspeți, Jonte Flowers 13, Pavel Marinov 12 și Luka Lapornik 10.

După această victorie CSM Steaua egalează seria din finala mare la 1 și câștigă avantajul terenului propriu. Meciurile 3 și 4 se joacă duminică, 10 iunie și marți, 12 iunie, la București.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!