Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Vaidas Kariniauskas: „Într-o finală, cel mai mult contează energia, efortul și dorința. Noi asta am arătat”

Mara Mihăilescu, Eduard Popa

Mara Mihăilescu, Eduard Popa
10.06.2018

CSM CSU Oradea reușește victoria în meciul 3 din finala contra celor de la CSM Steaua Eximbank, cu 94-70, după o partida dominată în totalitate. Cel mai bun jucător al oaspeților, Vaidas Kariniauskas, a oferit declarații  la finele meciului.

Ce crezi că a făcut diferența în această partidă?

„Astăzi secretul a fost cu siguranță intensitatea, pentru că în întâlnirile anterioare întodeauna am avut probleme în a menține același nivel pe tot parcursul partidei, în sferturile 3 și 4 oboseam. Acum, în sferturile 3 și 4 am venit de la vestiare și am jucat la fel ca în prima jumătate. Asta a fost cheia meciului în jocul de astăzi.

Într-un astfel de meci,cu o așa importanță, nu contează numai ce planuri îți faci. Într-o finală, cel mai mult contează energia, efortul și dorința. Și noi asta am arătat.”

Ai înscris de foarte multe ori astăzi, reușind chiar nu mai puțin de 5 aruncări de la mare distanță. Tu, în calitate de conducător de joc, preferi să încerci să îți creezi propriile aruncări sau să îți ajuți coechipierii mai mult?

„Încerc să câștig campionatul. Dacă trebuie să pasez, pasez, dacă trebuie să arunc, arunc. Într-adevăr, astăzi a fost ziua mea norocoasă. Sunt foarte fericit, mai ales acum că mai avem nevoie de o singură victorie pentru a câstiga campionatul.”

În ultimele meciuri ați condus de fiecare dată echipa Stelei la diferențe destul de mari. Ce din jocul vostru a făcut ca astăzi să reușiți să o și păstrați până la sfârșitul partidei?

„Cum am spus, am vrut să câștigăm mai mult decât ei, cred eu. Asta e foarte important. Și legat de ultimul meci, nici noi nu înțelegem cum am pierdut. Am revăzut filmarea și nu am făcut deloc jocul pe care ni l-am fi dorit, am jucat individual, nu am arătat deloc ca o echipă. Astăzi am jucat din nou uniți și asta a făcut diferența.”

Ai câștigat și anul trecut cu Cluj. Acum ești la un meci distanță de a câștigă din nou, de data această cu Oradea. Care victorie va fi mai “dulce”, dacă am putea spune așa, pentru ține?

„Orice victorie e “dulce”, dar anul ăsta e diferit. Rolul meu în această echipă a fost unul mult mai important și îmi doresc foarte mult să câștigăm. Sper să reușim să ridicăm trofeul!”

Fundașul lituanian a fost cel mai bun marcator al partidei cu 21 de puncte reușite în 26:06 minute.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!