Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FRB a decis mai multe sancțiuni, după meciul dintre BCM U Pitești și SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
16.01.2019

pitesti craiova baschet sanctiuni

FRB a anunțat mai multe sancțiuni, în urma duelului dintre BCM U Pitești și SCM U Craiova, terminat cu 96-92 pentru piteșteni. Partida a avut mai multe probleme cu tabela din cauza cărora meciul a fost prelungit cu 3:32 minute în sfertul al treilea.

Colegiul Central al Arbitrilor și Comisia Centrală de Comisari au decis ca oficialii și arbitrii partidei să fie suspendați timp de două etape. Asta după ce FRB a anunțat deja decizia de a amenda clubul BCM U Pitești cu 5.000 de euro.

Redăm comunicatul integral al FRB:

„In urma gravelor deficiente inregistrate in sfertul al treilea al meciului din etapa a XIII-a din Grupa A a Ligii Nationale de Baschet Masculin, disputat in data de 06.01.2019, in Sala Sporturilor “Trivale” din Pitesti, intre echipele BCMU FC Arges Pitesti si SCMU Craiova, Federatia Romana de Baschet va informeaza ca au fost analizate toate rapoartele oficiale si au fost dictate urmatoarele sanctiuni:

- Colegiul Central al Arbitrilor a decis supendarea cu 2 (doua) etape a intregii brigazi de arbitri, formata din Stoica Ciprian, Laszlo Bukuresti si Istvan Bertalan, conform Anexa RABR, Art. C, Pct. E

- Colegiul Central al Arbitrilor a decis supendarea cu 2 (doua) etape a tuturor oficialilor de la masa - Fodor Stefania, Grigore Bianca, Dumitrascu Mihai, Gheorghe Raluca, Oprea Aurel si Mihailescu Mara, conform Anexa RABR, Art. C, Pct. E.

- Comisia Centrala de Comisari a decis suspendarea cu 2 (doua) etape a comisarului FRB, Mihai Caraion, conform Anexa 1 din Regulamentul privind organizarea activitatii comisarilor FRB, Cap IV, Lit. H.”

Reamintim că FRB a cerut ca BCM U Pitești să fie sancționat cu 5.000 de euro din cauza defecțiunilor de la tabelă.  

”CCLTO si-a declinat competenta, deoarece unul dintre membrii sai, Aurel Oprea, a fost prezent in calitate de oficial la masa la meciul mai sus mentionat, astfel ca incidentul a fost analizat si judecat de Consiliul Director din data de 14.01.2019. Conform procesului verbal al Consiliului Director, s-a decis cu majoritate de voturi amendarea cu 5.000 euro a BCMU FC Arges Pitesti, conform RGOC, Art. 23.31, Lit. D si E, coroborate. In cazul in care instalatia tehnica noua existenta la Pitesti va fi montata in termen de 2 saptamani, atunci amenda va fi injumatatita. Totodata, s-a decis ca, in caz de recidiva, penalitatea BCMU FC Arges Pitesti sa se dubleze.”

*foto: Gabriel Pintilei/ facebook BCM U FC Argeș Pitești

6 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    :)
    No, asta e altceva.

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019) Raspunde
  • cartman :

    ...
    masurile luate sunt putin cam slabe...suspendare minim 3-5 etape pt toata lumea, si o depunctare a echipei din Pitesti...de bani degeaba se leaga FRB, ca nimeni nu ii are, si cine stie poate se ajunge in situatii de criza din cauza banilor...depunctarea doare mai tare...

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Te contrazic. Nu ii nicio rezolvare daca depuncteaza Pitestiul. Greseala o fost in totalitate a comisarului si a arbitrilor. Nimeni nu s o sesizat in timpul meciului. De ce sa omori o echipa care totusi face fata bine campionatului? Amenda e amenda.

      cu 5 ani în urmă (16.01.2019)
    • CS Municipal Mediaș Fisherman:

      Re...
      ... Dar oficialii de la masa, n-au fost oare cei care au generat greseala pe care n-au sesizat-o ? Ei n-au nici o vina ? Din cate stiu, oficialii delegati la un meci sunt persoane (calificate ... sau nu ?) din orasul echipei care organizeaza jocul ... Este normal ca greseala sa fie imputata doar arbitrilor si comisarului si nicidecum oficialilor agreati de echipa gazda ? Si totusi cine ar trebui sa raspunda pentru o organizare a jocului necorespunzatoare cerintelor regulamentare ? Vreau sa fiu bine inteles, arbitrii, comisarul si oficialii sunt cei vinovati pentru faptul ca o astfel de eroare (cred nemaintalnita la un astfel de nivel) a fost ingaduita sa se intample ... Dar continutul acestui comunicat al FRB : "suspendarea cu 2 etape" in loc de "suspendare pentru 2 etape" ... (de cand pana cand ? Pitesti a jucat etapa precedenta la Oradea, etapa viitoare va juca acasa impotriva Clujului, prin urmare oficialii isi vor ispasi pedeapsa dupa meciul cu Cluj ? ... arbitrii si comisarul daca n-au fost delegati etapa trecuta, inseamna ca au ispasit o etapa de suspendare ? ...) lasa in urma multe semne intrebare, inclusiv daca cel care l-a formulat si publicat a trecut examenul de treapta pentru admitere la liceu !... "Rushinos" ...

      cu 5 ani în urmă (16.01.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Nu inteleg de ce trebuie amendat clubui... di ce stiu tabela apartine salii sporturilor din Trivale. Ce vina are BCMU ca fix atunci a aparut o eroare in sistem? Ei trebuie sa o intretina sau angajatii salii?

    O masura mai corecta mi s-ar fi parut rejucarea meciului.

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Intreb ca nu ma pricep...
    Sala in care se joaca meciurile de acasa a unei echipe, nu este verificata inainte de frb?si sa fiu mai la subiect..instalatia tehnica nu trebuie sa primeasca aviz de la frb?inteleg ca daca se joaca intr.o sala inseamna ca are toate controalele facute.Masura cu amenda catre club pare justificata doar daca clubul fusese instiintat ca acea instalatie nu e conforma sau sa nu aibe toate verificarile la zi facute de vreo firma specializata.Oricum clubul nostru din pitesti nu informeaza niciodata cu nimic.Parerea mea e ca masura morala corecta era rejucarea meciului pe cheltuiala celor care au gresit: ori pitesti ori frb.

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!