Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FRB a rezolvat o parte din problemele semnalate de cluburi, la ultima ședință a Consiliului Director

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.06.2018

horia paun frb

Federația Română de Baschet a luat o decizie radicală înainte de startul sezonului 2018/2019 și au schimbat sistemul dintr-unul cu o Liga Națională și mai multe divizii inferioare, într-o superligă în care, teoretic, orice formație are șansa să câștige titlul!

Cu toate acestea, această mutare a fost întâmpinată cu scepticism de anumite cluburi, în special din perspectiva costurilor pe care cluburile trebuie să le ofere pentru a evolua în acest sezon.

În ultima întâlnire a Consiliului Director FRB, oficialii au ales să rezolve o parte din probleme, cum ar fi cea a garanției, dispariția echipelor satelit sau situația cluburilor de juniori. Astfel, în comunicatul de presă de marți, 26 iunie, aflăm că președintele FRB Horia Păun a informat cu privire la următoarele probleme:

„Presedintele FRB, dl Horia Paun, informeaza CD despre situatia inscrierilor la LNB, masculin si feminin, si despre o serie de probleme semnalate de cluburile care doresc sa participe. CD analizeaza si hotaraste cu unanimitate de voturi, urmatoarele:

 - se mentine formularea de “Garantie” si obligatia cluburilor de a o achita in termenul stabilit, cu recomandarea ca aceasta sa fie achitata din alte surse (venituri proprii, sponsorizari, etc.);

-  la urmatoarea sedinta de CD, in functie de numarul echipelor inscrise, se va decide situatia echipelor satelit; cine doreste sa inscrie echipe satelit trebuie sa respecte conditiile si termenele de inscriere in LNB, iar acestea vor fi luate in calcul in functie de numarul echipelor din grupa C;

-  cluburile de juniori pot incheia colaborari diverse, pe categorii de varsta, cu maximum 2 cluburi sportive si oricate firme, cu conditia ca denumirea echipei sa contina mai intai numele clubului de juniori (pe a carui CIS este inscrierea), urmata apoi de numele celuilalt club sau al sponsorului;

-  jocurile din LNB se vor desfasura in sali omologate, cu respectarea conditiilor ROJB si a normelor de siguranta si securitate. Pentru echipele din grupa “C”, conditiile minimale vor fi analizate individual si vor fi aprobate in functie de situatie, tinand cont si de faptul ca LNB este totusi o competitie de seniori.”

O altă chestiune interesantă este faptul că FRB va avea un sponsor de sezonul viitor, dar încă nu se știe/nu se spune care va fi acesta: „Totodata, Presedintele FRB informeaza CD ca se afla in negocieri cu o companie pentru denumirea LNB”, se arată în comunicatul FRB.

Cât despre scandalul care a avut loc la turneul de la Mangalia, unde s-a încălcat regulamentul cu jucători care au participat la turneul U14 și U13 și au evoluat și la U12, FRB a venit cu următoarea precizare: „Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza CD despre decizia Comitetului Executiv din data de 18.06.2018, referitoare la situatia unor jucatori de la CN U12, Mangalia 2018.”

Detalii aici: 

Un mesaj la fel de grăitor este și cel privitor la datoriile cluburilor din primele ligi de baschet, în contextul în care noul regulament ia în considerare ca echipele să intre în noua superligă fără probleme financiare: „Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza CD despre situatia datoriilor cluburilor din LNBM, LNBF si Liga 1, masculin si feminin.”

Așteptăm cu nerăbdare următoarele comunicate ale Consiliului Director FRB care nu spun nimic.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSA Steaua București doaridioti :

    Restanțe
    Poate Dl. Președinte ajuta și jucătorii și să penalizeze cluburile care au datorii față de jucători. Că în țara asta nimeni nu are grija de jucători. Sunt tratați că ultimii oameni , iar apoi când apar datorii mari își schimbă numele clubului sau fac altul nou , fara a mai trebuie să plătească datoriile.
    Poate are in vedere și asta Dl. Președinte .

    cu 5 ani în urmă (27.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!