Stiri Cupa României Masculin

FRB recunoaște că au fost pași la acțiunea lui Aleksandar Rasic

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.02.2017

U-Banca Transilvania a pus mâna pe Cupa României după ce s-a impus în manieră dramatică împotriva mureșenilor. Partida s-a încheiat la scorul de 79-78, grație a două coșuri înscrise de Aleksandar Rasic. Ultima acțiune a fost contestată de către mureșeni, pe motiv că sârbul a comis abatere de pași, fiind pusă la dispoziție și o înregistrare elocventă.

În ultimele sezoane, Federația Română de Baschet a obișnuit să remită comunicate după faze controversate de arbitraj. Un exemplu ar fi și cazul lui Nemanja Barac, când CCAB a făcut lumină în mod admirabil. Acum însă, FRB nu a oferit nicio poziție, astfel că site-ul nostru a cerut una. Iată și răspunsul primit:

"In primul rand, ar trebui precizat faptul ca la solicitarea CCAB si a Judecatorului Unic, la Sedinta Tehnica premergatoate Turneului Final 8 Cupa Romaniei de la Sibiu, s-a agreat impreuna cu toti conducatorii de club si antrenorii echipelor ca in cazul aparitiei unor situatii speciale, in ultimele 2 minute ale jocului, arbitrul principal sa poata consulta reluarea video.

In situatia data, la faza petrecuta la meciul BC Mures Targu Mures - U-BT Cluj Napoca, atat reprezentantii echipei BC Mures, cat si oficialii jocului dar si de la masa oficiala nu au sesizat ca s-ar fi produs niciun fel de abatere.

De-altfel, aproape nimeni dintre oamenii prezenti in sala nu a sesizat ca s-ar fi produs vreo astfel de abatere. Ca urmare, ne-existand niciun fel de protest sau solicitare, arbitrii au validat cosul fara niciun fel de consultare video. La aproape 24 de ore dupa incheierea meciului, a aparut inregistrarea , reluata cu incetinitorul, a fazei respective.

Tinand cont de toate acestea, este evident ca Rasic a comis abatere de pasi la faza respectiva. Tinand cont de dinamica fazei respective si de pozitionarea celor 3 arbitrii ( doar unul avea in aria de responsabilitate respectiva faza ) dar si de faptul ca absolut NIMENI - inclusiv oficialii sau componentii echipei BC Mures Targu Mures, aflati chiar foarte aproape de faza respectiva - nu a reclamat IN ACEL MOMENT comiterea vreunei abateri care sa necesite folosirea reluarii video, consideram ca arbitrii au procedat corect in acordarea cosului.

Desi nu exista, conform regulamentului, un memoriu depus de clubul BC Mures Targu Mures cu privire la aceasta faza, dar tinand cont de evidenta, CCAB va analiza faza respectiva si va lua masurile regulamentare ce se impun.

Cu multumiri,

Adrian Voinescu Presedinte CCAB"

În altă ordine de idei, precizăm faptul că Total Baschet a cerut Comisiei de Etică a FRB o poziție referitoare la memoriilor depuse de Mircea Cristescu și Laurențiu Grigoraș. Răspunsul va fi publicat pe site-ul nostru! 

*Foto: bcmures.com

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    FRB
    Asteptam.

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    Fara suparare...
    FRB spune ca echipa si publicul nu au protestat, nu a protestat tribuna din care privea dnul Voinescu meciul, acea tribuna sarbatorea fara nici o urma de jena cosul inscris de Cluj.
    Sa justifici o decizie gresita prin faptul ca nu a protestat nimeni mi se pare halucinant, dupa ce cu 30 de secunde inainte Ciulin ameninta cu fault tehnic cererea de reluare video la faultul ofensiv a lui Lazar.
    S-a vazut abaterea de pasi in timpul jocului, CLAR, s-a mai si protestat, stiu ce vorbesc pentru ca eram unul din cei care urla ca un bezmetic.
    Acest comunicat este o rusine "a fost abatere de pasi dar cosul a fost validat in mod corect pentru ca dnul Voinescu nu a auzit nici un protest"

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      FAC
      Nu va suparati de întrebare, dar daca voi castigati de pe urma unei abateri de pasi nu va bucurati? Stateati cumva tacuti pe scaunele voastre si stati tristi ba poate se găsea unul de la voi sa-i spună arbitrului ca voi nu vreti sa castigati asa si sa se rejoace faza. Mai mult fanii care au sărbătorit fără jenă erau in partea opusa nu aveau cum sa vada abaterea de pasi deci se bucurau pentru ca era ceva normal. Ina al doilea rand arbitrul nu da reluare video la cererea fanilor ci la cererea echipei si BC Mures nu a cerut la acea faza reluare video. De-asemenea nu esti obligat sa dai reluare video adica faci asta pe răspunderea ta, si aici vorbesc de faultul ofensiv la Lazar. Arbitrii au fost convinsi ca a fost fault ofensiv asa ca nu au considerat ca e necesar sa intrerupa jocul. Noi suntem fairplay recunoastem ca au fost pasi dar trebuie sa recunoasteti si voi ca a fost fault ofensiv. Stiu ca e frustrant sa pierzi 5 finale in cativa ani da terminati cu chestiile astea ca numa va creste frustrarea si nu se schimba nimic. Ati avut sansa voastră, 2 aruncari libere de la 3...

      cu 7 ani în urmă (22.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @ KBSC2430
      subscriu 100%. La Lazar fault in atac, la Rasic pasi nevazuti de nimeni la viteza jocului. Ghinion, cum zice domn' presedinte.
      Cand se intamplau toate minunatiile pamantului in era Asehoti nu mai era lumea asa vigilenta si ultragiata. Acum se face din tantar armasar si se cer opinii si la ONU.
      Dupa parerea mea povestea asta o sa afecteze negativ arbitrajul de care va avea parte U in meciurile din faza 2 si play-off. O sa sufle arbitrii si in iaurt ca sa compenseze, ca asa stiu ei sa-si faca treaba de obicei. Daca o dau in bara cu o faza apoi fluiera in compensatie la urmatoarea faza. O porcarie.
      Cel mai bine ar fi, zic eu, sa intalnim Muresul in play-off si sa vedem care pe care.
      Hai U!

      cu 7 ani în urmă (22.02.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș RayAllen20:

      @studentU
      In era Asehoti nu era lumea vigilenta si ultragiata? Uiti toate discutiile dupa fiecare joc a celor de la Asehoti? uiti filmuletul facut de fanii celor de la CSU Sibiu in acea finala in care asesoftul juca in 8? in acea era lumea era mult mai vigilenta si mai ultragiata pentru ca "boii" trageau la o singura caruta... la caruta asehotilor... acum "boii" par scapati de sub control si nu mai stiu la ce caruta sa traga...

      cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    fara suparare
    nu are nici o legatura abaterea de pasi cu aruncarile celor de la Mures!!! Sau cu faultul ofensiv la Lazar (de fapt singura faza pentru care protestau muresenii minute bune dupa terminarea partidei). Iar faultul a fost cat se poate de clar (si pe reluare), ambii arbitrii din zona indicand fault in atac!
    Iar legat de faza, nimeni nu a sesizat in dinamica jocului aceasta abatere (noi ne bucuram pt cos, nu pentru ca nu s-au dat pasi - in timpul jocului nu s-a vazut nimic neregulamentar). Chiar si modul in care a facut Rasic pasii a fost unul "normal" pt o actiune corecta. Adica dribling, pas in lateral si aruncare. Abaterea survine datorita pasului mic facut inainte de acel pas in lateral (si asta nu ca o scuza, arbitrul trebuia sa vada asta).
    Si mie imi pare rau ca a ramas aceasta faza pe final (nu stim ce s-ar fi intamplat daca se fluierau pasi; automat faceam fault si mai aveam o actiune), acum toti o sa aiba motive de justificat arbitrajul impotriva Clujui ...

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    Tribuna
    Dnul Voinescu statea in tribuna din spatele panoului celor de la Mures, alaturi de alti membrii de la federatie. Normal ca cei de la Cluj se bucurau, normal ca din tribuna unde stateau clujenii era greu de sesizat abaterea respectiva.
    Oricum, si cu proteste si cu memorii nimic nu schimba sau nu ar fi putut schimba rezultatul partidei, dar faptul ca se arbitreaza dezastruos in liga asta trebuie recunoscut pentru a se putea lua masuri, si nu ma refer la masuri disciplinare ci la o mai buna pregatire a arbitrilor.

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    Si ca sa nu fiu inteles gresit
    Clujul a meritat victoria in cupa la fel cum o merita si in campionat, frustrarea intervine cand stiu cat de mici sunt sansele ca la Mures sa mai existe o echipa competitiva, stiu ca nu suntem departe de desfiintare si dupa 3 finale de campionat si 2 de cupa in anii acestia disparem cu multe locuri 2 in palmares, aici recunosc, chiar sunt frustrat.

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Mures
      Da, din păcate asta este situatia sportului romanesc la ora actuala. Echipe care au un cuvânt de spus joaca câteva sezoane sunt in top si apoi se desființează. Voi de 5 ani jucati finale, si chiar sper sa nu va desfiintati pentru ca dupa finala de vineri am devenit fan al vostru(desigur dupa U) datorita modului in care ati luptat si nu v-ati dat baruri.

      cu 7 ani în urmă (22.02.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Arbitrii de toate minunea
    Din păcate se greșește foarte mult împotriva Mureșului, tocmai în ultima etapa contra lui steaua am avut un arbitraj de toată jena unde am pierdut probabil și locurile 1-6.Si scriu aici numele celor 4 arbitrii care sunt contra Mureș. Șerban, Podar, Olaru și Ciulin. Ăștia când ne prind ne ard, Ciulin mai ales în decisive. Sper sa îl prindă pe Ghiță, și sa ii dea în gat, sunt sigur ca scăpăm de câțiva. Abia aștept, pentru ca n-am saturat deja sa merg la meciuri din plăcere și mai apoi sa plec de fiecare data enervat acasă.

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Calitatea arbitrajului din pacate va lasa sa credeti ca ar fluiera impotriva echipei voastre. Dar asta doar pentru ca ignorati deciziile favorabile voua.

    Arbitrajul e slab dar macar e la fel de slab pentru toate echipele.

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Slab pentru toate echipele
    Intr-adevar arbitrajul slab este pentru toata lume...unii castiga un trofeu dupa o abatare clara de pasi, iar ceilalti ar trebui sa aplaude arbitrii la final de meci ca au fluierat slab in ambele parti

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!