Stiri

Fabiana Martinescu a arbitrat finala EuroLeague Women 2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.04.2017

Fabiana Martinescu a oficiat cel mai important meci al sezonului din baschetul feminin european la nivel de club. Sibianca a făcut parte alături de Jasmina Juras (Serbia) și Marko Vuckovic (Slovenia) din brigada de arbitrii care a condus partida dintre Dynamo Kursk și Fenerbahce Istanbul din finala EuroLeague Women 2017. Final Four-ul a fost găzduit de DIVS Sport Hall din Ekaterinburg, Rusia.

Finala Eurolrague Women a fost tranșată de Dynamo Kursk. După un prim sfert echilibrat, formația din Rusia a reușit un parțial de 27-16, prin care a preluat frâiele partidei. Formația din Turcia a relansat partida după pauză, însă nu a putut menține ritmul și în actul decisiv și s-a văzut învinsă de Dynamo Kursk cu scorul 77-63.

Epiphanny Prince  a fost cea mai bună jucătoare a finalei cu 18 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Angel McCoughtry a terminat cu 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Nnemkadi Ogwumike a înregistrat un double-double 19 puncte și 10 recuperări, plus 3 pase decisive.

Alexandria Quigley a fost princapala remarcată din tabăra lui Fener cu 19 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Candace Parker a terminat cu 18 puncte și 5 recuperări.

Este al doilea an consecutiv când arbitrajul românesc este reprezentat la Final Four-ul Euroligii feminine. Fabiana Martinescu în actualul sezon și Andrada Csender în stagiunea precedentă au arbitrat partide la turneul final al EuroLeague Women.

Fabiana Martinescu are în palmares mai multe finale din baschetul european feminin. Sibianca a arbitrat finala Euroligii feminine – ediția 2012, finala mică a Euroligii feminine– ediția 2013, finala EuroBasket Women 2013, finala CE U20 feminin Divizia A tot în 2013.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!