Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Factorul X pentru fiecare echipă calificată în playoff-ul LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
24.04.2019

mirel dragoste

Playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin stă să înceapă. La mijlocul acestei săptămâni se va da startul primei runde din playoff, iar cele opt echipe sunt gata să pornească la drum. Dacă știm vedetele și principalele atuuri ale fiecărei formații în parte, există unii jucători care pot înclina balanța în favoarea echipei lor. Pe acești jucători putem să îi numim „Factor X”.

CSU Sibiu: Mirel Dragoste – Internaționalul român prinde rar minute în prima repriză, „grație” noii reguli U23. Cu toate acestea, Mirel își aduce aportul cu vârf și îndesat în repriza secundă. Chiar dacă nu impresionează prin talie, tenacitatea fundașului sibian iese în evidență, iar cu timpul a dezvoltat și calități de marcator, în special din spatele liniei de 3 puncte.

U-BT Cluj: Darrin Dorsey – Conducătorul de joc a ajuns la U-BT la mijlocul lunii decembrie și a reușit să se impună în primul 5 al clujenilor. Dorsey preia din sarcina imensă care există pe umerii lui Kyndall Dykes, are capacitatea să își facă propria aruncare și să creeze și pentru colegi. În top 6 a ridicat nivelul, cu 11,9 puncte, 4,2 pase decisive și 3,4 recuperări pe întâlnire. Un point guard complet.

CSM CSU Oradea: Dragan Zekovic – Kris Richard și Nikola Markovic sunt principalele arme ale bihorenilor, dar sârbul este cel care are cheia ofensivei lui Achim. Zeko poate juca ambele poziții de sub panou și este înzestrat cu o aruncare care forțează adversarii să stea aproape, fapt ce le dă colegilor săi oportunitatea să atace spațiul de 3 secunde.

dragan zekovic oradea

SCM U Craiova: Iuri Fraseniuc – Oltenii se bazează pe cuplul din backcourt, format din Porter Troupe și Mo Curry și pe versatilitatea lui Goran Gajovic. Factorul X în playoff ar putea să vină de la singurul veteran român din lot, Iuri Fraseniuc. Cu o experiență acumulată de-a lungul sezoanelor, Iuri este genul de jucător bun la toate care poate oferi Craiovei ceea ce lipsește (un coș de 3 puncte, o recuperare, o minge salvată din tribune) fix în cele mai importante momente.

SCM Timișoara: Dragoș Diculescu – Cele mai importante arme ale lui Cristian Bota sunt Vladan Vukosavljevic și cei doi americani, Sherwood Brown și Brandon Randolph. Cu toate acestea, decisiv pentru bănățeni s-a dovedit de multe ori în acest sezon tânărul Dragoș Diculescu. Cu 48,9% de la 3 puncte, tânărul baschetbalist de nici 20 de ani a arătat că merită din plin încrederea acordată de antrenorul Cristi Bota. Pe lângă aruncare, Diculescu contribuie și din alte privințe, adunând 5 puncte, 3,1 recuperări și 2,3 pase decisive pe meci. Nu-i rău pentru un băiat de nici 20 de ani.

BCM U Pitești: Marius Ciotlăuș – Unul dintre cei mai activi jucători din LNBM, Ciotlăuș are 3,8 recuperări în doar 17 minute de joc. Totul la doar 1m96. Membrele lungi, timing-ul excelent dar și inima mare îl fac pe tânărul baschetbalist factorul X pentru BCM U Pitești. Poate echipa sa a dezamăgit în sezonul regulat, dar nu ar trebui să fie deloc ignorată în playoff. Mai ales că Ciotlăuș va fi acolo, să aducă 2-3 posesii în plus pentru formația sa numai datorită a ceea ce peste ocean se numește „hustle”. 

skylar spencer

CSA Steaua: Skylar Spencer – Absența pivotului american s-a făcut simțită în perioada în care Skylar a vrut să plece la Sakarya BSB. În cele din urmă s-a întors la gânduri mai bune și a decis să termine sezonul cu Steaua. Roș-albaștrii probabil ar fi fost în top 6 cu cel mai bun căpăcitor din LNBM în formulă pe tot parcursul Grupei Valorice A. Acum, Spencer și cele 2,4 capace și 3,5 recuperări ofensive ale sale vor trebui să facă diferența pentru Steaua într-un duel foarte dificil contra celor de la U-BT Cluj.

Dinamo Știința București: Willie Kemp – Ouszy Barro vine cu pedigree-ul unui veteran trecut prin toate iar Mo Dealoch este cel mai bun marcator și, pe hârtie, conducătorul de joc al acestei formații. Zic pe hârtie pentru că cel care leagă jocul dinamoviștilor este Willie Kemp. Fie că oferă o pasă decisivă (5,3 pe meci), reușește o intercepție (1,6 pe meci) sau dă un coș de 3 puncte de la jumătatea terenului cu care califică echipa în ultima secundă a sezonului regulat, Kemp este genul de jucător versatil, care nu iese în evidență decât la finalul meciului, când te uiți pe statistică și vezi că și-a adus contribuția peste tot.

Playoff-ul LNBM va debuta miercuri, 24 aprilie, cu duelurile dintre U-BT Cluj – CSA Steaua (ora 18:00, Digi Sport 4) și SCM U Craiova – SCM Timișoara (FRB Tv, ora 18:30).

*foto: Adrian Bugariu, 

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Iuri Fraseniuc =))))
    poate inclina balanta numai daca jucatorii sunt pusi la propriu pe o balanta...if you can follow...

    cu 4 ani în urmă (24.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hai sa vedem niste pronosticuri
    Sibiu in 3
    Cluj in 4 (Steaua castiga meciul 1)
    Oradea in 4 (Pitesti castiga meciul 3)
    Craiova in 4 (Timisoara castiga meciul 2)

    cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cata precizie
      :)) la meciurile castigate de pierzatoarele seriilor

      Eu zic ca si noi si voi mergem in 3 jocuri, Oradea merge in 4 si Craiova-TM se termina in 5 jocuri, castigatoarea fiind TM.

      cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      chill
      Cum ziceam si in titlu e un pronostic. Subiectiv si improbabil... fiecare are dreptul la unul.
      Pana la urma nu gandim foarte diferit din moment ce 2 din 4 sunt la fel. La seria Clujului este foarte posibil sa se intample cum ai zis, dar la Timisoara, jucaria este stricata rau de tot, sunt neintelegeri mari: antrenori - management, jucatorii intre ei, etc... Nu cred sa faca mai mult de o victorie de orgoliu, poate nici aia.

      cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      eu is chill
      nu-i stress, doar ma intrebam cu ai ales exact acele meciuri, chiar subiectiv privind...

      cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Pai
    dupa capu' meu... La Cluj am mers pe factorul surpriza, daca Steaua nu ia meciul 1 nu mai ia nici unul. La Oradea e destul de clar pentru mine ca Pitesti nu va castiga la Oradea, dar un meci din serie trebuie sa ia deci, meciul 3... iar la Craiova, uite, sa nu mai fie dubii, revin si zic 3 0, Timisoara intra rapid in vacanta (desi pe noi ne avantajeaza o serie lunga aici).

    cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ok, merci de clarificari
      tm chiar nu cred ca vor renunta asa usor ;)

      cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!