Stiri Liga I Feminin

Faza semifinală a Ligii 1 s-a reluat cu meciuri încheiate la diferențe mai mari de 15 puncte

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.03.2018

Runda a 18-a a reluat faza semifinală a Ligii 1 de Baschet Feminin, care a avut o pauză de două săptămâni. Au fost diferențe foarte mari în două partide, iar în alte două au fost 20 și 16 puncte. Cel mai echilibrat meci a fost cel de la Oradea, unde oaspetele de la Agronomia s-au desprins în partea a doua.

Întrecerea formațiilor de sine stătătoare a programat meciurile din prima etapă a returului din faza semifinală. Cel mai strâns meci a fost cel dintre Universitatea CSM Oradea și CS Agronomia București.

Runda a fost deschisă sâmbătă la Constanța, când Phoenix s-a impus cu 89-50 în fața celor de la CSM CSS Ploiești, o echipă cu foarte multe tinere.

A urmat partida de la Târgoviște, unde gazdele de la CSM au făcut scorul etapei. A fost 120-37 în fața ultimei clasate, Sportul Studențesc București, o altă echipă neexperimentată. Carla Popescu a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 25 de puncte, urmată de Vaida cu 18 puncte, Dumitru 14 puncte, Cătinean 14 și Chivu cu 12.

Duminică s-au disputat alte două partide. KSE Târgu Secuiesc a primit vizita Rapidului. S-a respectat diferența din clasament și la acest meci, cu bucureștencle câștigând cu 72-52 în fața unei echipe cu foarte multe tinere.

Cel  mai echilibrat meci a fost cel de la Oradea, între Universitatea CSM și Agronomia București. Partida s-a disputat duminică dimineața, la sala care în weekend a găzduit și turneul grupei 6-9 din LNBF. Revenind la duelul din Liga 1, prima parte a fost echilibrată, iar la pauza mare scorul a fost 48-48. Agronomia s-a desprins în sfertul trei și și-a mărit diferența pe final, când orădencele nu au mai reușit să găsească drumul spre coș. S-a încheiat 89-73 pentru Agronomia. Stranierele celor două echipe au fost cele mai bune marcatoare. Mobley și Dorsett au înscris 26 și 18 puncte pentru gazde, iar Charles a condus formația oaspete cu 22 de puncte, urmată de Stîngă cu 17 și Chițanu cu 16.

În clasament conduce CSM Târgoviște cu 19 puncte (9 victorii/1 înfrângere). Urmează Phoenix Constanța cu 18 puncte (8/2), iar Universitatea CSM Oradea are 17 puncte (7/3). Echipele din capitală, Rapid și Agronomia, au câte 16 puncte (6/4). Din primele cinci se vor alege cele patru formații care vor juca la turneul final. Celelalte trei, CSM CSS Ploiești, KSE Târgu Secuiesc și Sportul Studențesc, nu mai au șanse să se califice.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!