Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Federaţia Română de Baschet schimbă (din nou) regulile în timpul jocului

Andrei Eftimie

Andrei Eftimie
27.01.2015

Foto: Agerpres

Federaţia Română de Baschet şi-a făcut un obicei în a surprinde, în fiecare stagiunea, structurile afiliate ce sunt înscrise în campionatele naţionale desfăşurate sub tutela forului românesc. Cu toate că situaţia părea să se îndrepte spre normalitate în sezonul 2014-2015, FRB a decis că este momentul oportun pentru a schimba regulile pe parcursul jocului.

Pe adresa de contact a site-ului nostru ne-a fost parvenită adresa Federaţiei Române de Baschet, transmisă cluburilor din LNBF în data de 13 ianuarie 2015 şi semnată de către secretarul general Dan Berceanu, prin care căpitănia baschetului românesc a decis, în mod unilateral, să scurteze perioada de transferuri din Liga Naţională de Baschet feminin.

Deşi iniţial data limită a perioadei de transferuri era stabilită pentru 28 feburarie, aceasta a fost modificată cu 26 de zile mai repede, pe 2 februarie. Nu decizia în sine a stârnit revolta cluburilor de baschet feminin, ci momentul în care a fost transmisă respectiv modul de impunere a acestei decizii, fără consultarea prealabilă a reprezentaţilor cluburilor care s-au plâns de conduita neprofesionistă a FRB.

Un alt subiect tabu în baschetul feminin îl reprezintă sistemul de desfăşurare a playout-ului respectiv retrogradarea în eşalonul secund. Cluburile au înţeles, în urma unor informaţii parvenite după metoda telefonului fără fir, că Biroul Federal ar fi decis ca anul acesta formaţiile retrogradate să fie stabilite în urma sistemului playout. Cel mai probabil o decizie în acest sens va fi stabilită la finalul sezonului regulat, când cluburile poziţionate pe locurile 9-14 îşi vor trimite jucătoarele străine acasă, astfel lupta pentru supravieţiuire devenind posibilă şi pentru singura formaţie ce are în componenţă doar sportive autohtone.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!