Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Federația Română de Baschet are un nou Statut!

Redacția TotalBaschet.Ro

Redacția TotalBaschet.Ro
02.05.2017

Foto: Dinvestiar.ro

După mai bine de 15 ani, Federația Română de Baschet are un nou statut. Precedentul act fundamental al forului românesc, ce a stârnit mai multe controverse cu privire la respectarea sa de-a lungul sezoanelor, a fost adoptat în Adunarea Generală Ordinară din data de 29 noiembrie 2001, fiind ulterior modificat, prin două acte adiționale, în 27.12.2001 și 04.03.2002.

Încă de la Adunarea Generală Ordinară din 28.05.2015 s-a decis modificarea din scoarță a învechitului Statut, însă doar anul acesta conducerea federaței a decis că se impune adoptarea unei ediții actualizate cu baschetul din ziua de azi. Inițiativa ar fi fost de lăudat, dacă noul statut al FRB nu ar fi ținut în secret de către Horia Păun și directorul de comunicare al FRB, Tiberiu Rist. 

Chestionați pe marginea contestațiilor înaintate de CSM Târgoviște în cazul Swanier, pe data de 24 martie, Horia Păun și Tiberiu Rist au refuzat să dea curs solicitării site-ului nostru de a ne pune la dispoziție noul statut al FRB "omițând" să răspundă mail-ului subsecvent.

Conform Portalului Instanțelor de Judecată, pe data de 27.02.2017, Tribunalul București a admis cererea formulată de Federație și a luat act de adoptarea unui nou statut.

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petenta Federaţia Romana de Baschet. Ia act de modificarile adoptate in ședinșa Adunarii Generale Ordinare a Federaţiei Romane de Baschet din data de 28.05.2015 prin care a fost adoptat un nou Statut . Dispune înregistrarea mențiunilor in Registrul aflat la grefa Tribunalului București. Cu apel în 15 zile de la comunicare pentru petenta. Pronunţată în şedinţa publică azi, 27.02.2017. 
Document: Hotarâre  7FED/2017  27.02.2017

Conform surselor noastre, Federația Română de Baschet nu a trimis un exemplar după noul Statut nici către Ministerul Tineretului și Sportului.

Nu este pentru prima dată când forul românesc decide să țină secret anumite documente. Un alt exemplu este contractul de colaborare dintre BC Timișoara și SCM Timișoara, act ce acordă transmite dreptul de participare în prima ligă către SCM Timișoara, document care, conform spuselor secretarului Dan Berceanu, este semnat de către o persoană fără drept de a angaja juridic BC Timișoara. Oficialii FRB au refuzat orice cerere de a pune la dispoziție contractul de colaborare dintre cele două cluburi, chiar și unor foști jucători ai timișorenilor.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Frb
    La câte lacune sunt acolo, în locul ministrului de resort as organiza o misiune de audit la Frb și as tăia in carne vie!!!

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Uite si din acest gen de motive este necesar o schimbare la nivelul conducerii!
    Este inadmisibil, mai ales din partea celor care ar avea autoritatea de a monitoriza astfel de lucruri, sa poata cineva sa actioneze nestingherit!

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!