Stiri Vulturi

Filip Kruslin: „Nu am avut prea mult timp să ne obișnuim cu jucătorii de NBA”

Valentin Todea

Valentin Todea
01.07.2018

romania croatia kruslin

România-Croația este meciul care va decide echipa care termină ultima calificată în Grupa D în preliminariile Campionatului Mondial din 2019.

Unul dintre jucătorii care au fost pe parchet atât în primele meciuri, cât și pentru duelurile din ultima fereastră este Filip Kruslin. Croatul a vorbit pentru totalbaschet despre meciul cu Italia, câștigat de croați în deplasare, scor 78-72.

„A fost un meci bun pentru noi. A fost pentru prima dată când am avut jucătorii noștri de NBA în echipă. Suntem una dintre formațiile care a suferit cel mai mult din cauza noii reguli. Cred că am avut un meci solid, nimic special, am jucat foarte bine în defensivă. Nu am avut prea mult timp să ne obișnuim cu jucătorii de NBA, am avut doar vreo opt zile de antrenament cu ei, pentru că au niște reguli care nu le permit să se antreneze prea mult cu echipa națională. A fost un pic dificil, pentru că noi ne-am antrenat cu 15 zile înainte ca ei să ajungă, dar am câștigat în Italia și este totul în regulă.”

Cât despre echipa României, Kruslin a spus:

„Joacă un baschet bun, am pierdut un meci împotriva lor și trebuie să avem grijă înaintea acestui meci. Cu siguranță va fi un meci greu pentru ambele echipe, fiind un joc cu calificarea pe masă. Dar sper ca noi să fim echipa care va câștiga.”

Baschetbalistul lui Cedevita a vorbit și despre rolul său, în contextul în care acum îi are lângă pe sportivii din liga nord-americană:

„Eu o să am un rol diferit față de meciul de acasă, pentru că Bogdanovic va fi aici. Așadar eu voi juca mai mult în apărare, mai mult spot up shooting și va trebui să marchez aruncările libere și să jucăm ca o echipă.”

Filip a vorbit și despre Zeljko Sakic, baschetbalistul celor de la U-BT Cluj, component al naționalei Croației:

Nu știu dacă Sakic va juca mai mult. Nu știu ce plan are antrenorul, dar Zeljko e obișnuit cu sala și cu orașul și sper să facă un meci bun. Știe mai multe lucruri despre jucătorii români și ne-a dat câteva sfaturi înaintea acestui duel”.

Filip Kruslin a jucat 26 de minute contra Italiei, timp în care a reușit să înscrie 8 puncte și să adune 3 recuperări. În total, în aceste preliminarii, Kruslin a adunat 12,4 puncte, 3,6 recuperări și 2,6 pase decisive.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!