Stiri Cupa României Masculin

Final 8-ul Cupei României și ASG 2017 se desfășoară la Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
28.11.2016

Așa cum Total Baschet preconiza ieri, Sibiul este orașul care va găzdui Final 8-ul Cupei României. După ce BC SCM Timișoara a anunțat că renunță la licitație pentru găzduirea turneului final al Cupei României, respectiv al All Star Game-ului, Sibiul este orașul în care se va desfășura competiția, în perioada 15 - 17 februarie. 

Licitația de atribuire a turneului final al Cupei României, dar și All Star Game-ului, a avut loc luni, la sediul Federației Române de Baschet, BC CSU Sibiu fiind desemnată organizatoarea celor două evenimente. 

„Ne-am dorit extrem de mult să reușim să organizăm aceste două evenimente importante la Sibiu și mă bucur nespus de mult că vom avea ocazia să le   oferim sibienilor, dar și iubitorilor acestui sport din întreaga țară, un spectacol baschetbalistic de excepție. Va fi ocazia cea mai bună de a demonstra, încă o dată, că la Sibiu baschetul este un sport cu tradiție, extrem de iubit și care are foarte mulți adepți. Orașul nostru a demonstrat că are infrastructura necesară pentru evenimente culturale, iar acum avem șansa de a-i pune în valoare latura sportivă, prin baschet-sportul care s-a născut în urmă cu 45 de ani la Sibiu și care nu a murit niciodată. După ediția de anul trecut a Final Four-ului organizat la un înalt nivel la Oradea, vom face totul pentru ca Final 8-ul și All Star Game-ul din acest sezon să fie o adevărată sărbătoare   a baschetului românesc”, a spus Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu.

Comparativ cu anii precedenți, în sezonul actual, Cupei României se desfășoară într-un nou format, cele patru reprezentante ale baschetului masculin românesc din Cupele Europene, respectiv CSM CSU Oradea, U-BT Cluj Napoca, Steaua CSM Eximbank, BCMureș Tg. Mureș, fiind direct calificate în turneul final. Celelelate patru echipe au avut de trecut prima fază eliminatorie. Din cauza retragerii echipei CSM Ploiesti, adversara stabilită la tragerea la sorți, Phoenix Galați, s-a calificat automat, iar BC CSU Sibiu, SCM U Craiova și BC SCM Timișoara, s-au calificat în Final 8 după victoriile obținute în prima fază a competiției. Turneul Final 8 al Cupei Româiei se va derula la Sibiu, între 14 și 17 februarie 2017, în sistem eliminatoriu: sferturi de finală, semifinale, finală.

 

În urma tragerii la sorți duelurile din Cupa României vor arăta astfel: 

Sferturi de finală: 14.02.2016

Steaua CSM Eximbank - SCM U Craiova

BC CSU Sibiu - U-BT Cluj Napoca

 

Sferturi de finală: 15.02.2016 

BC Mureș Tg. Mureș-Phoenix Galați

BC SCM Timișoara-CSM CSU Oradea

 

Programul semifinalelor:

 În ziua a treia, 16 februarie, echipa care câștigă meciul 1 joacă cu cea care învinge în meciul 4, iar câștigătoarea meciului 2 joacă cu formația care câștigă meciul 3. În 17 februarie, ziua a 3-a, echipele care au învins în meciurile 5 și 6 vor juca între ele. 

Finala va avea loc în data de 17 februarie. 

De altfel, All Star Game 2017 se va desfășura tot la Sala Transilvania din Sibiu, în data de 18 februarie. Sibiul a mai organizat turneul Final al Cupei României în 2008, iar precedentele ediții au avut loc la Oradea în 2016 și Pitești în 2015. Informații legate de bilete și tot ce trebuie să știți pentru a participa la meciurile care vor avea loc în Sala Transilvania vor fi furnizate în timp util, îndată ce vor fi stabilite.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Din nou....
    Conform desteptilor de la Federatie una din echipele care joaca meciurile 3 si 4, adica in 15 februarie si ajunge cumva sa joace si finala va fi nevoita sa sustina cele 3 partide ( sferturi, semifinala si finala) in 3 zile consecutive. Ingenioasa programare!!!!!!

    cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      csf, n-ai ncsf
      Experimentează si federația. Formatul asta e foarte greu de pus în practică. Gândește-te ca echipele încep antrenamentele în sală marti, deci ajung în Sibiu de luni. Pentru echipele ce se vor califica vă fi infernal, vor trebui încercate rotații cât mai lungi, sa nu uităm cu doi români. Dar pentru spectatori cred ca va fi foarte fain însă, păcat doar pentru noi ca am prins Clujul în sferturi. Pe de altă parte si dacă am face surpriza si-am bate Clujul...

      cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    3 zile
    Bine stiu organiza ... Asa este dacã "nu sunt" bani pentru o organizare mai bunã.

    cu 7 ani în urmă (30.11.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      alo
      Despre ai cui bani vorbești, care organizare? Dacă ti-e lene să scrii sau să citești sau , mai rău, să gândești, mai bine nu mai comenta.

      cu 7 ani în urmă (30.11.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      FRB minus la organizare
      Ei dau acordul pentru organizare, nu? Unde se vor juca meciurile e partea doua. Dar cei de la FRB au luat o decizie slabã, repede, sã scape cât mai repede de modul organizãrii. Era si mai ieftin dacã aruncau cu banul si aflau in acel mod care patru echipe sã joace in semifinalã. De aia sã nici nu vorbim cã cei de la FRB nu stiu sã deosebeascã un jucãtor strãin din LNBM de celãlalt cum s-a intamplat anul trecut in gala F4.

      cu 7 ani în urmă (30.11.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!