Stiri Cupa României Feminin

Final Four-ul de la Sfântu Gheorghe, un adevărat succes sportiv

Paul Olar

Paul Olar
17.03.2015

Orașul Sfântu Gheorghe a reprezentat capitala baschetului feminin, cu ocazia Final Four-ului Cupei României, desfășurat în perioada 13-14 martie. Transmisă în direct de către postul Dolce Sport, întrecerea a opus formațiile ACS Sepsi SIC, CSU Alba Iulia, Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad, respectiv CST BC Alexandria.

Site-ul Total Baschet a participat la turneul organizat în județul Covasna și a stat la dispoziția cititorilor cu peste 20 de materiale, incluzând avancronici, cronici, reacții sau analize. Referitor la desfășurare, evenimentul a demarat cu semifinala CSU Alba Iulia vs CST BC Alexandria. Într-o atmosferă surprinzător de caldă, trupa lui Miroslav Popov s-a impus cu scorul de 73-69. Încleștarea s-a derulat sub semnul echilibrului, ardelencele reușind să își impună ritmul pe final.

Capul de afiș al zilei de vineri a fost, fără nicio urmă de îndoială, confruntarea dintre gazde și Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad. Împinse de la spate de fanaticul public alb-verde, baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes au obținut biletele spre finală, câștigând cu 80-70. Prestația Stefaniei Murphy din spațiul de trei secunde, precizia Monicăi Engelman sau ruperile de ritm reușite de Meighan Simmons au oferit un spectacol cum rar se vede în duelurile feminine.

După finala mică adjudecată de ICIM Arad, întreaga atenție s-a canalizat spre marea finală dintre ACS Sepsi SIC și CSU Alba Iulia. Arena „Szabó Kati” a devenit neîncăpătoare cu mult înaintea fluierului de start, iar fanii au întâmpinat combatantele cu ropote de aplauze. Alba începe bine meciul și Alexandra Uiuiu reduce la tăcere sala printr-o oferită de mână dreaptă. Răspunsul lui Sepsi vine de la Janeesha Jeffery, adversarele alterând la conducere de 9 ori. Balanța s-a înclinat decisiv în minutul 31, când aceeași Jeffery și-a desprins colegele la cinci lungimi. Văzând că Alba nu are cale de întoarcere, Sepsi a dat drumul la fiesta. Atât sărbătoarea din teren, cât și festivitatea de premiere au putut fi urmărite în direct la Dolce Sport, deci nu vom insista.

Trebuie spus doar că atitudinea fanilor covăsneni a făcut cinste baschetului. Semn că a dat uitării incidentele din trecut, de la Alba Iulia, galeria Sepsi, situată în fața sălii, s-a oprit din cântat și a mulțumit învinselor prin aplauze puternice. Gestul l-a atins pe Miroslav Popov, care a strâns mâna fanilor, ca dovadă a aprecierii sale. Vulcanul a erupt odată cu ieșirea de la vestiare a campioanelor. Înarmați cu fumigene și fulare, oamenii au creat o atmosferă senzațională, asemenea marilor competiții.

Final Four-ul de la Sfântu Gheorghe a ieșit în evidență printr-un alt lucru semnificativ, dacă nu vital. Ne referim aici la organizare. Încă de la intrare, municipiul a fost împânzit de afișe de promovare a evenimentului. La sală, am remarcat comunicarea eficientă dintre oficiali și organizatori prin intermediul stațiilor radio. Toată lumea a muncit la capacitate maximă pentru a realiza o experiență memorabilă. Covăsnenii s-au gândit și la presa sosită din alte orașe, instalând prize, o masă și numeroase scaune în spatele panoului. Aceste lucruri nu existau la meciurile din campionat ale lui Părău și compania.

Totodată, pe lângă ofițerul media, clubul Sepsi a avut o persoană responsabilă cu însoțirea jurnaliștilor la sala de conferințe, aflată într-o clădire apropiată. Și suporterii s-au bucurat de privilegii, grație standurilor promoționale și a concursurilor desfășurate pe parcursul weekend-ului.

Cu alte cuvinte, la Sfântu Gheorghe s-a vorbit un limbaj comun, acela al fair play-ului. Baschetbalistele și-au îndeplinit misiunea, prestând încântător pe parchet. Mai prejos nu s-au lăsat nici conducătorii covăsneni, care s-au asigurat că totul iese ca la carte. A fost, prin urmare, un succes colectiv. Un succes al jucătoarelor, autorităților sau sponsorilor. A fost un succes al baschetului!

*Foto: Szigyártó Szabolcs/Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!