Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Final de meci tensionat la Cluj-Napoca

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.05.2014

Foto: Manases Sandor

"U" Mobitelco BT Cluj-Napoca a impuns seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv, după victoria înregistrată sâmbătă seară la Sala Sporturilor Horia Demian din localitate. Galben-albaştrii au început foarte bine prima repriză, având un avantaj 14 puncte şi procentaje de 81.8% la 2 puncte, 55.6% de la mare distanţă respectiv 50% de la linia de pedeapsă.

La scurt timp după revenirea de la cabine, gazdele s-au văzut conduse cu 18 puncte, însă graţie unui parţial de 19-4 s-au apropiat la un singur punct pentru ca mai apoi să preia conducerea. Sibienii au replicat prin tripla semnată de Brandon Johnson, iar libera marcată de Sparks a dus meciul în prelungiri.

Elevii lui Dorin Pintea au continuat jocul în aceeaşi notă, distanţându-se la 9 puncte după aproximativ trei minute scurse din sfertul suplimentar. A urmat o perioadă de timp în care CSU Sibiu a dat semne de revenire, Popa Calotă alimentând ofensiva echipei sale cu 9 puncte înscrise consecutiv. Între timp Kuburovic a efectuat o vizită la linia de libere, marcând ambele aruncări de care a beneficiat. În ultimele 90 de secunde "U" nu a mai găsit drumul spre coş, însă chiar şi aşa s-au impus cu scorul de 90-89.

Cea mai controversată fază s-a petrecut în ultimele secunde, când sibienii au beneficiat de posesie, însă nu au reuşit să înscrie. Popa Calotă şi Brandon Johnson au încercat, pe rând, să arunce la coş însă au fost blocaţi de către Kuburovic şi Baciu. La scurt timp după finalul jocului, sibienii au protestat îndelung deciziile celor trei oficiali, Cristian Crăciun purtând o discuţie aprinsă cu arbitrul Dragoş Nicolae, solicitând fault la ultimele două pătrunderi în timp ce Lee milita pentru abatere de goaltending. Discuţiile aprinse au continuat până la ieşirea arbitrilor de pe parchet, pentru ca mai apoi să se mute în rândul fanilor aflaţi în tribune.

În urma acestui rezultat "U" Mobitelco egalează seria la 2-2, urmând ca meciul decisiv să aibe loc miercuri, 7 mai, la Sibiu.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asesoft48 :

    Mda
    Daca in locul Clujului juca Asesoft aici acum se desfajura jihadul impotriva Asesoftului.Vad ca e liniste rau pe aici obisnuitiva baietii asta e valoarea arbitrilor nu fac intetionat atat pot saracii nu trag cu nimeni Keep Calm

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    asesoft48
    mai uita-te si la alte articole despre meci si o sa gasesti destule post-uri pe tema asta

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca LeeWay :

    Meciul complet
    /watch?v=DsTxHRnvLr4

    cu 9 ani în urmă (05.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!