Stiri Cupa României Masculin

Final4. Aport important adus pentru BC CSU Sibiu de jucătorii români în finala cu CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.04.2019

Final4. Aport important adus pentru BC CSU Sibiu de jucătorii români în finala cu CSM CSU Oradea

BC CSU Sibiu a câștigat Cupa României 2019, primul trofeu din ultimii 20 de ani. Echipa de pe Cibin a câștigat finala de Cluj-Napoca, jucată în fața lui CSM CSU Oradea, cu scorul de 88-78. Un aport important pentru trupa sibiană a fost adus de Mirel Dragoste și Lucas Tohătan, doi dintre cei trei jucători români utilizați de Dan Fleșeriu.

Mirel Dragoste a terminat finala cu Oradea cu 11 puncte. Jucătorul născut chiar în Cluj-Napoca a marcat 1/2 de la 2 puncte și 3/3 de la 3 puncte. Fundașul a mai adăugat o recuperare, o pasă decisivă și un turnover, pentru un indice al eficienței de 11 unități. De remarcat este faptul că Mirel și-a început evoluția cu un fault și un turnover, după care a reușit să înscrie rapid două coșuri de la distanță. El și-a completat prestația ofensivă cu încă o triplă și un lay-up în startul sfertului patru.

Lucas Tohătan a terminat partida cu 9 puncte și o pasă decisivă. Conducătorul de joc a marcat 3/5 de la 2 puncte și 1/1 de la 3 puncte în cele 23 de minute petrecute pe parchet. Tohătan a avut o reușită extrem de importantă la scorul de 78-77 pentru echipa sa, când a marcat un coș după depășirea inelului.

Mirel Dragoste și Lucas Tohătan au fost cei mai utilizați jucători români de către Dan Fleșeriu în finala cupei cu Oradea. Aurelian Gavriloaia a prins 4 minute pe parchet și și-a trecut în cont o singură recuperare, fără să arunce la coș.

foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Dar nu doar ofensiva a fost remarcabilă, ci și defensiva. Amândoi s-au apărat senzațional, Lucas reușind să-l anihileze aproape complet pe Watson. Au jucat fabulos amândoi.

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!