Stiri Cupa României Masculin

Final4. BC CSU Sibiu, favorită certă în semifinala cu Dinamo Știința București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.04.2019

Final Four-ul Cupei României 2019 de la Cluj-Napoca va demara cu semifinala dintre Dinamo Știința București și BC CSU Sibiu. Prima partidă din cadrul turneului final de cupă este programată miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 17:00 la BT Arena și va putea fi urmărită în direct și la DigiSport.

Calculele hârtiei indică o favorită certă în această primă semifinală din Cupa României. BC CSU Sibiu este echipa care a dominat sezonul regulat în Liga Națională și chiar dacă a tremurat puțin pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României rămâne una dintre forțele din baschetul nostru. Dinamo este o supriză plăcută prin faptul că a ajuns atât în Final Four cât și în playoff-ul LNBM, după ce a început sezonul cu 14 înfrângeri la rând.

BC CSU Sibiu a trecut de SCM U Craiova în drumul spre Final Four. Echipa lui Dan Fleșeriu s-a impus cu scorul de 89-74 pe teren propriu în fața oltenilor dar la retur Craiova a fost aproape de o revenire spectaculoasă. La ultima posesie din retur, Mo Curry a ratat o aruncare de 3 puncte prin care îi putea duce pe craioveni la turneul fina. Partida s-a încheiat cu scorul de 79-66 și BC CSU Sibiu va lupta acum pentru primul trofeu al sezonului.

Dinamo Știința București a avut de trecut două tururi până să ajungă la Final Four. Bucureștenii au început cu o dublă în fața celor de Athletic Constanța, pe care i-au învins clar în două rânduri, 79-65 și 97-61. În sferturile de finală a venit un adversar mai dificil, SCM Timișoara și asta s-a văzut în primul meci, jucat pe Bega, și câștigat de gazde cu 86-75. La partida retur din sferturi, Dinamo nu s-a putut baza pe Willie Kemp și Modestas Kumpys. Chiar și în aceste condiții dar cu Baker și Deloach în mare formă, Dinamo a răsturnat situația din tur, cu o victorie cu scorul de 96-83 și astfel este singură care nu a jucat în Grupa Roșie și a ajuns în Final Four-ul Cupei României.

În acest sezon, Dinamo Știința București și BC CSU Sibiu s-a întâlnit în două rânduri în prima parte a sezonului regulat din LNBM. De fiecare dată câștig de cauză au avut sibienii, care s-au impus cu scorul de 96-92 la București și cu scorul 101-75 în Sala Transilvania din Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu este cea de a 3-a prezență consecutivă la turneul final al Cupei României. La precedentele două ediții sibienii s-au oprit în sferturile de finală, competiția desfășurându-se în format Final Eight. Dinamo reveni la Final Four-ul Cupei României după doi ani de pauză. Echipa din Ștefan Cel Mare a fost ultima dat la turneul final din 2016, găzduit de Oradea.

Așadar primul duel din semifinalele Cupei României propune o partidă cu o favorită certă dar de mult ori în Cupa României au existat surprize și răsturnări ale calculelor de pe hârtie.

foto: BC CSU Sibiu/ Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!