Stiri Cupa României Masculin

Final4. Cristian Achim: ”De fapt noi nu am câștigat nimic și acum urmează meciul care contează”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
18.04.2019

achim

A doua semifinală a Final 4-ului Cupei României le-a pus față în față pe U-BT Cluj Napoca, echipa gazdă, și CSM CSU Oradea, campioana en-titre a României. După o partidă extrem de tensionată și echilibrată, orădenii s-au impus la o diferență de doar 4 puncte, scor final 70-66.

Cristian Achim, tehnicianul celor de la CSM CSU Oradea, a vorbit despre acest meci la conferința de presă ce a urmat imediat după fluierul final:

”A fost un meci exact cum l-am anticipat, echilibrat, foarte tensionat, intre două echipe, zic eu, bune. Noi ne cunoaștem foarte bine deja și, cum am spus înainte de meci, echipa care va reuși cumva să aibă mintea mai limpede va câștiga. Aceasta am fost noi de data asta. La echipa din Cluj s-a văzut că au jucat sub o presiune uriașă, am trecut și noi prin asta, știu foarte bine ce inseamnă acest lucru. Vă aduc aminte că la finala pierdută pe teren propriu în Cupa Romăniei cu Cluj am ratat 14 aruncări libere într-un meci în care dacă băgam jumătate din acele libere ratate, câștigam. Este o presiune suplimentară pe echipa gazdă indiferent ce crede lumea sau cum se gândește jocul. Aș dori să spun că la începutul jocului am simțit echipa mea extrem de apăsată, am făcut niste greseli de parcă eram cu frâna de mână trasă. Acesta e jocul în condiții de stres foarte mare. În final, în sferturile 2, 3 și 4 presiunea s-a mutat pe echipa din Cluj. În afara acestui factor psihologic, eu cred că ne-am apărat foarte bine. Am ținut Clujul la 28 de puncte în prima repriză,  ceea ce pentru o echipă cum este Clujul e ieșit din comun. De asemenea, cred că din punct de vedere tactic s-a făcut diferența. ”

V-a surprins faptul că nu a jucat Washburn?

”Pe mine nu. Eu bănuiam că o sa joace Rasic și știam sigur că o să joace și Foulland, penru că am văzut echipa Clujului, iar eu am crezut că o sa stea ori Washburn ori Mohammed. Pe mine unul nu m-a surprins și știam sigur că dacă Rasic va putea fizic juca, va juca, și a și făcut-o. Aș vrea să spun un aspect despre cele două meciuri pe care le-ați pomenit: finala aceea a fost intr-adevăr una dureroasă, pentru că am avut o aruncare complet liberă la final, iar Supercupa pentru noi a venit într-un moment în care noi nu mai aveam echipă practic.Însă, ceea ce ne interesează pe noi foarte tare în acest moment este să reușim să ne focusăm pentru finală. Motivul este că riscul în acest moment este ca jucătorii să aibă senzația că meciul de astăzi va fi mai ușor decât cel de ieri, lucru care este complet gresit. Treaba mea acum este să încerc din toate puterile să îi conștientizez că de fapt noi nu am câștigat nimic și acum urmează de fapt meciul care contează. Sigur, dacă îl pierdeam pe cel de ieri nu mai ajungeam la meciul de astăzi, dar odată ajunși aici, câștigarea meciului de ieri nu are nicio importanță și îmi doresc foarte tare să fim conștienți cu toții de faptul că această partidă cu Cluj a fost doar un meci intermediar, o etapă intermediară pentru finală. Îmi doresc foarte mult acest lucru, să fim conștienți, jucătorii nu au de ce să se bucure, noi nu avem de ce să ne bucurăm.Sigur, e foarte bine cu vicoria în buzunar decât cu înfrângerea, clar,dar practic finala se va juca astăzi. Astăzi este finala, nu s-a jucat ieri.”

Întrebat cum s-a simțit să aibă un număr consistent de fani orădeni alături de echipă în acest meci, a declarat:

” A contat foarte mult, enorm de mult, și o spun sincer, nu sunt doar niște cuvinte. Știți cât de important este să simți fanii aproape, să îi vezi, să îi auzi? Pentru mine tot timpul a fost așa. Vreau să le mulțumesc foarte tare pentru prezența lor. I-am auzit, ne-au dat putere în momentele foarte importante, a fost extraodrinar.

Finala dintre CSU Sibiu și CSM CSU Oradea va avea loc joi, 18 aprilie, incepând cu orele 19:30

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    va fi o finala frumoasa
    Semifinala a fost echilibrata, dar nici U si nici noi nu am jucat cu "pedala calcata la maxim" ba chiar as spune ca Achim are dreptate cand vorbeste de "frana de mana trasa"! Daca mai punem la socoteala faptul ca mai avem "asul din maneca" in persoana lui Barnette, putem privi cu incredere meciul de azi! De partea cealalta sibienii vin dupa bataie luata cu noi, bataie luata cu U... Parem favoriti, dar asta chiar nu conteaza, am vazut ieri cum s-a descurcat U din postura de favorita! Pronosticul meu: le dam diferenta de 20!

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    • ecartman1:

      favoriti?
      Sibiu e favorita, la casele de pariuri e favorita clara chiar. Si eu tot pe Sibiu o vad favorita. de ce zici ca e Oradea?

      cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      diavolul se ascunde in detalii!
      Asa o fi: Sibiul favoriti la Casele Nobile de Pariuri, asa o fi in Galeria Superba Sibiana, dar eu ma uit la un detaliu cat se poate de sugestiv... Ma uit ca inainte de acest meci contra noastra baietii lui Dan au genunchii moi, iar baietii lui Achim au genunchii tari!

      cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pfou
      ... câtă poezie, ce metafore...

      cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      fara poezie baschetu-i pustiu...
      Dupa "dialogul" aproape la fel de poetic pe care l-am avut aici in 29.03.2019 (anticipam finala Cupei in forma de azi), aseara am savurat berea ta rece pe terasa de vis-a-vis de Polivalenta. Deseara ne vom pastra cumpatul dupa victorie, deoarece obiectivul este pastrarea Titlului la Oradea!

      cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      umorul tau
      esti f. simpatic (sincer), ai un umor debordant si il gust cu placere.
      Revenind la realitate, Oradea poate sa piarda ambele obiective (cupa si campionat ) in acest sezon :)
      "U" nu cred ca va pierde seria cu Oradea in play-off. Si-au invatat lectia. O data inseamna accident, de 2 ori inseamna ca nu e intamplator, si se vor pregati asta.
      Din pct. meu de vedere sa castige cel mai bun ! Asa cum a fost aseara in ambele semifinale.

      cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu raz :

    @mailman
    glumetule, ai gresit pronosticul "Pronosticul meu: le dam diferenta de 20!" , cu 30 de pct. ai gresit , a fost (MINUS) 10

    "U" va asteptam in finala !!!

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019)
    • RG:

      Haios
      Mi-a placut siguranta cu are a zis ca bat in finala la 20 de puncte.

      cu 4 ani în urmă (21.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!