Stiri Cupa României Masculin

Final4. Cum s-a trăit prima zi a turneului final din Cupa României

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
18.04.2019

Miercuri, 17 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au avut loc semifinalele Cupei României. În primul joc, BC CSU Sibiu s-a impus în fața lui CS Dinamo Știința București, în timp ce în al doilea meci, CSM CSU Oradea a trecut de gazda U-BT Cluj-Napoca.

Dincolo de spectacolul de pe teren, cele două partide din Final Four-ul Cupei României s-au remarcat și printr-o atmosferă excelentă în tribune. La semifinala dintre trupa lui Dan Fleșeriu și formația din Capitală au venit peste 100 de fani sibieni care și-au susținut favoriții neîncetat. Aceștia au început cu imnul de stat al României și apoi au continuat cu tradiționalele cântece ale galeriei. Baschetbaliștii de la BC CSU Sibiu i-au răsplătit pe suporteri cu o victorie la 4 puncte, scor 78-82, care a adus practic calificarea în finala Cupei României.

În cel de-al doilea meci, cel dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, câștigat de bihoreni cu 70-66, suporterii veniți din vestul țării au reușit să producă o atmosferă excelentă. Aceștia au cântat fără oprire și i-au încurajat pe elevii lui Cristian Achim de la început până la final. Mai mult decât atât, în lipsa unei galerii numeroase a gazdelor, fanii orădeni au dominat fundalul sonor. Într-adevăr, în unele momente ale partidei, când clujenii reușeau o fază spectaculoasă, majoritatea suporterilor în alb și negru se bucurau și începeau să cânte.

Dacă la prima semifinală au asistat aproximativ 800 de fani, în schimb, la a doua au fost prezenți în jur de 4500 de oameni. BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea s-au calificat în finala Cupei României și se prevede o atmosferă extraordinară. În același timp, având în vedere faptul că echipa gazdă nu joacă în ultimul act, s-ar putea ca în sală să fie foarte multe scaune goale. Cu toate acestea, lupta din tribune se va ridica la nivelul luptei de pe teren cu siguranță.

Finala Cupei României are loc azi, 18 aprilie, de la ora 19:30, fiind transmisă în direct pe Digisport 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!