Stiri Cupa României Masculin

Final4. Isaiah Philmore: „Trebuie să ne asigurăm cele două victorii care să ne aducă titlul de campioni ai Cupei României”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.04.2019

Final Four-ul Cupei României debutează miercuri, 17 aprilie, cu semifinala dintre BC CSU Sibiu și Dinamo Știința București. Despre turneul final al cupei și despre prima semifinală am vorbit într-un scurt interviu cu Isaiah Philmore, extrema de forță de la BC CSU Sibiu. Americanul aflat la primul sezon în România nu se gândește la altceva decât la victoriile care să le aducă primul trofeu al sezonului.

Cu ce gânduri mergeți la Cluj-Napoca pentru Final Four-ul Cupei României?

Să câștigăm. Trebuie să ne asigurăm că vom juca împreună, ca o echipă și că vom obține cele două victorii care să ne aducă titlul de campioni ai Cupei României.

Ați primit cel mai accesibil adversar în semifinale, crezi că poate apărea o relxare la nivel mental?

În primul rând nu aș vrea să spun că avem un adversar mai ușor. Dacă gândim așa, cu siguranță ne pot învinge. Trebuie să intrăm concentrați ca la fiecare meci pentru că este la fel de important ca celelalte. Trebuie să ne asigurăm că nu-i subestimăm, să jucăm și să ne apărăm cât mai bine și să sperăm că vom câștiga.

După un sezon foarte bun, este BC CSU Sibiu pregătită să câștige trofee?

Eu așa sper. După acest întreg sezon în care am jucat împreună și am terminat prima poziție în sezonul regulat sper că vom câștiga trofee dar nimic nu va fi ușor.

Preferi un adversar în eventualitatea calificării în finală?

Nu am nicio preferință. Îmi doresc doar să câștigăm.

Cum vezi nivelul baschetului din România, mai ales că ai ajuns în țara noastră după multe sezoane petrecute în Germania?

Nivelul este mult mai bun decât mă așteptam. Am venit din Germania, acolo unde este un nivel înalt și toată lumea vorbește cât de bun este baschetul în Germania. Sigur nu o să spun că este un la fel bun aici  dar nu este o diferență extraordinar de mare. Cred că oricare din primele opt formații pot învinge echipele de top. Nu există o echipă care să aibă atât de mulți bani ca celelalte șapte, opt echipe să nu aibă nicio șansă. Oricine poate învinge pe oricine aici în România.

Cum e atmosfera la Sibiu, atât în cadrul echipei cât și în cadrul întregii organizații?

În primul rând, fanii sunt mai cei mai buni. Atmosferă este foarte bună pentru că am câștigat și chimia dintre noi este foarte bună, nu doar pe parchet dar și în afara lui. Ieșim mult împreună și cred că asta ne face mai puternici ca echipă.

foto: BC CSU Sibiu/ Adrian Bugariu

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    campioni ai cupei?
    pe asta n am mai auzit-o

    cu 5 ani în urmă (15.04.2019)
    • tanaseb:

      Re
      No, ii vorba de cei care traduc, nu ii vina jucatorului.

      cu 5 ani în urmă (16.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pai absolut
      am zis eu ceva de jucator? :)

      cu 5 ani în urmă (16.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!