Stiri Cupa României Masculin

Final4. Mihai Silvășan a prefațat confruntarea cu CSM CSU Oradea din semifinalele Cupei României

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
16.04.2019

Miercuri, 17 aprilie, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea se vor întâlni pentru a 6-a oară în acest an competițional. Duelul din BTarena va avea o miză uriașă, contând pentru semifinala Cupei României.

La conferința de presă organizată înaintea acestei partide, Mihai Silvășan a oferit o declarație în care a subliniat importanța derbiului cu Oradea. Tehnicianul clujenilor a făcut referire la momentul istoric în care se află clubul universitar, care celebrează 100 de ani de existență.

În primul rând, vreau să vorbesc despre Final Four, la All Star Game nu mă pot gândi încă. Un element important pentru noi, ca echipă, suntem câștigătorii Cupei României în ultimii trei ani. Cu siguranță ne dorim să ne păstrăm trofeul. Jucăm în fața propriilor suporteri într-un an atât de important pentru istoria acestui club. Mă refer aici la împlinirea a 100 de ani de existență. Presiunea este mare însă eu cred că suntem pregătiți să-i facem față. Toată lumea e foarte motivată și dornică să facă un joc bun și să câștige. Indiferent de ce se va întâmpla, noi trebuie să găsim soluții și să dăm tot ce-avem mai bun din noi și să câștigăm meciul cu Oradea. Oradea e o echipă foarte bună, foarte competitivă, sunt campionii României. Ei vin aici să câștige al doilea trofeu al anului, dacă ne gândim și la Supercupă care, însă, nu e la fel de important ca acesta, și sunt convins că vor da ce-i mai bun din ei. Sper eu să iasă un meci frumos pentru public și sper eu să fim noi aceia care ne vom bucura mâine seară pentru accederea în finală.”

În continuare, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca a fost rugat să facă o comparație între jucătorii care au plecat de la CSM CSU Oradea de-a lungul acestui sezon și cei care au venit.

Sincer, din punctul meu de vedere, Markovic mi se pare un jucător mai complet decât Denison. Este util din foarte multe puncte de vedere, puțin mai mobil decât Denison, nu la fel de puternic. Are întotdeauna o intensitate și o energie în joc foarte ridicată. A evoluat foarte bine de când a venit la ei, s-a integrat foarte rapid, este un jucător cu experiență care înțelege cum se joacă baschetul. Nu este egoist și îi ajută foarte mult. Pe de altă parte, jocul unei echipe nu stă într-un singur jucător. Ei mai au jucători de valoare. Probabil după ce se va trage linia, echipa care va fi mai unită, echipa care își va dori mai mult victoria va învinge, indiferent dacă un jucător sau altul va avea o evoluție de 30 de puncte sau 25 de puncte. Sunt jucători valoroși, se poate întâmpla, însă, per total, alții vor face diferența.”

La final, Mihai Silvășan a fost întrebat ce sentimente îl încearcă, având în vedere că Final Four-ul va avea loc pe teren propriu, în Cluj-Napoca.

Până la urmă e un Final Four ca toate celelalte. Evident, v-am spus, e un an important pentru istoria acestui club și ne dorim foarte mult să le oferim suporterilor un motiv de mândrie și de bucurie. Noi ne dorim să obținem al 4-lea trofeu la rând, însă trebuie să fim reci, trebuie să ne gândim la joc, la planul pe care îl vom avea. Trebuie să luăm fiecare posesie în parte, să încercăm să câștigăm și la final să tragem linie. Trebuie să rămânem concentrați pe scopul nostru, nu trebuie să ne lăsăm distrași de elemente din exterior.”

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea va avea loc miercuri, 17 aprilie, de la ora 19:30, și va fi transmisă în direct pe Digisport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!