Stiri Cupa României Masculin

Final4. Tudor Costescu: ”Răbufnesc pur și simplu în anumite momente”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.04.2019

CS Dinamo Știința a pierdut semifinala Cupei României, după un meci de foc contra liderului LNBM, CSU Sibiu. Partida a început echilibrat, însă în sfertul secund sibienii au reușit să se desprindă, cea mai mare diferență fiind atinsă în sfertul secund, 15 puncte. În ultimele 10 minute ale meciului, CS Dinamo a produs revenirea, reușind să revină la doar un punct în spatele adversarilor. Finalul de meci a aparținut, însă, celor de la CSU Sibiu, care s-au impus la 6 puncte, scor 78-72.

”Felicitări adversarilor, o echipă extrem de puternică. A reușit să se folosească de acest atuu și de experiența individuală a jucătorilor. Au reușit să domine relația de 1 la 1 în spațiul de 3 secunde, dar nimic mai mult de-atât. Au făcut 14 recuperări ofensive, dar și noi am facut 13. Am avut șansele noastre în timpul meciului, dar probabil și perioada lungă în care nu am avut competitori atât de puternici și-a spus cuvântul asupra exprimării noastre. Nu avem procentaje prea bune la aruncările de 2 puncte, minim 6-7 aruncări singuri cu inelul, începând cu prima sau a doua acțiune din meci.

A fost un meci de calificare, nu știu cât de frumos a fost, dar eu sunt multumit de modul în care băieții au luptat, mai ales în partea a doua a meciului. Noi am dorit să sporim intensitatea defensivă, însă asta ne-a costat, în sensul că pe de-o parte din 20 de puncte, 16 le-au marcat de la libere în sfertul 4, pe de altă parte le-am oprit acțiunea ofensivă și au marcat doar două coșuri din acțiune în sfertul decisiv.

Îmi pare rău, că fiind văzuți ca outsideri nu am fost mental pregătiți să facem față unor asemenea situații, mai ales că ne e greu să facem apărare agresivă, mai ales datorită resurselor limitate din punctul de vedere al energiei și al efortului , când și adversarii noștri o fac. Ne-am apărat bine la linia de 3 puncte, nu au avut multe tip-in-uri, însă, din păcate, au avut procentaje bune la aruncările libere în partea a doua”, a declarat tehnicianul dinamoviștilor la conferința de presă de după înfrângerea contra CSU Sibiu.

În ceea ce privește șansele echipei sale, Tudor Costescu a punctat faptul că, ”noi nu am venit aici să producem o surpriză, am venit să ne apărăm șansele, pe care mulți le considerau destul de mici. Cred că după aspectul jocului, exceptând sincopele existente de ambele părți, am fi avut aceleași merite dacă am fi câștigat, ca și ei.”

”Referitor la arbitrii, sunt reacții pe care foarte greu le pot controla ca antrenor, încerc să fac asta, dar răbufnesc pur și simplu în anumite momente”, a adăugat acesta în legătură cu ieșirile sale la anumite faze din timpul partidei.

Întrebat despre gândurile sale pentru următoarea fază a LNBM, antrenorul bucureștenilor a spus că, ”un meci nu seamană cu celălalt. Pe noi ne-a interesat doar ziua de astăzi până în acest moment și am venit aici cu dorința de a juca finala. Play-off-ul în mintea mea era departe, dar acum pierzând, trebuie să începem să ne concentrăm pe meciurile acelea. Consider că putem juca mult mai bine din punct de vedere ofensiv, să ne sporim procentajele și poate să fim și ocoliți de ghinion uneori. Ei au avut o primă parte foarte bună, unde au dominat în mod evident jocul și au menținut diferența de 10 puncte, e meritul lor. Probabil s-au relaxat puțin după pauza mare și acest lucru ne-a lăsat să ajungem la conducere din nou, însă experiența lor se vede. Asta va fi vizibil poate și în meciurile din play-off, însă partidele din serie sunt diferite și pentru adversarii noștri, dar și pentru noi.”

 

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii