Stiri

Finala NBA. Cu un Steph Curry imperial, Golden State Warriors își adjudecă și meciul al doilea împotriva lui Cleveland Cavaliers

David Istrate

David Istrate
04.06.2018

finala nba warriors cavaliers steph curry

Duminică noaptea, Golden State Warriors a primit vizita lui Cleveland Cavaliers în cel de-al doilea duel al Finalei NBA 2018. Gazdele au început mai bine jocul, însă elevii lui Tyronn Lue s-au ținut aproape până în sfertul al treilea, când precizia și rapiditatea baschetbaliștilor lui Warriors și-a spus cuvântul. Cu o mai mare atenție în defensivă și cu o ofensivă de zile mari, campioana NBA a reușit să câștige cu scorul de 122-103 și să ducă seria la 2-0. 

Aflate a patra oară consecutiv în finală, cele două formații au oferit o confruntare de excepție în primul meci, care a avut loc joi. Atunci LeBron James a marcat 51 de puncte, însă acestea nu au fost de ajuns pentru a învinge echipa lui Steve Kerr. O liberă ratată de George Hill și o greșeală a lui JR Smith a făcut ca partida să intre în prelungiri, acolo unde gazdele nu le-au mai dat nicio șansă adversarilor lor și s-au impus cu 124-114.

Prin urmare, înaintea jocului doi se ridicau mai multe întrebări cu privire la capacitatea jucătorilor lui Tyronn Lue de a reveni din punct de vedere mental și de a fi pregătiți cu intensitatea și ritmul necesar. De asemenea, incidentele de la finalul primei întâlniri ar fi putut să se lase cu repercusiuni în lotul formației din Cleveland. Kevin Love a fost însă iertat pentru abaterea comisă, în timp ce Tristan Thompson a fost lăsat „doar” cu o amendă de 25.000 de dolari. Un alt aspect necunoscut până în ziua meciului era cel al accidentaților din lotul californienilor. În cele din urmă, Andre Iguodala a fost nevoit să rămână pe bancă și în această partidă, dar Klay Thompson a intrat încă din primul minut.

Prestația excelentă a lui JaVale McGee din sfertul al treilea al duelului precedent a fost răsplătită de Kerr cu un loc în primul 5. Acesta a intrat bine și în acest meci și a marcat două dunk-uri în primele 40 de secunde. McGee a fost completat de restul jucătorilor lui Warriors, care au arătat o formă foarte bună la aruncări și au transformat primele 7 încercări. Cu toate acestea, adversarii au reușit să se țină aproape și la finalul actului inaugural, diferența era de doar 4 puncte în favoarea gazdelor, scor: 32-28. În debutul sfertului secund, jocul a fost ceva mai echilibrat, principalii remarcați fiind Kevin Durant, Klay Thompson și LeBron James. Dacă James nu a mai abordat partida cu aceeași agresivitate ofensivă, în schimb Kevin Durant a marcat din orice poziție, indiferent de adversar. Pe finalul primei reprize, Steph Curry și-a intrat în mână, după câteva aruncări ratate, și a marcat două triple consecutive, prin care și-a dus echipa la 15 puncte diferență. James a mai redus din deficit, în urma unei pătrunderi și astfel, la pauză scorul era 59-46.

După revenirea de la vestiare, lupta dintre cele două trupe s-a mutat la nivelul așa-zișilor „role players”. West și Livingston au fost foarte preciși în atac, pentru Warriors, în timp ce Hill și Nance Jr. s-au remarcat în apărarea lui Cavaliers. LeBron James a încercat încă o dată să își țină echipa în joc, însă Steph Curry a reușit să ridice fanii în picioare cu niște triple senzaționale. Cu toate acestea, înaintea actului decisiv, oaspeții au reușit să reducă diferența la 10 puncte, scor: 90-80. În ultimul sfert, jucătorii lui Tyronn Lue au pornit într-un nou asalt asupra coșului echipei gazde, dar această încercare a fost oprită. Durant, extrem de eficient, a continuat să puncteze de la semi-distanță, în timp ce Steph Curry a făcut spectacol de la trei puncte. Avantajul lui Warriors a luat proporții, prin urmare antrenorii celor două echipe au decis să își utilizeze jucătorii mai puțin folosiți în ultimele serii. Pachulia, McCaw, Cook, Osman, Calderon și Zizic au intrat pe teren cu gândul de a demonstra că pot aduce un aport important și în momentele cu presiune mai mare. Până la final, problema învingătoarei nu a mai apărut în discuție și Golden State Warriors s-a impus cu 122-103.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost din nou Steph Curry, care a încheiat partida cu 33 de puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive. De asemenea, sportivul născut în Ohio, cu cele 9 aruncări de trei puncte marcate, a realizat recordul absolut de coșuri de la distanță într-o finală NBA. Curry a fost urmat de Kevin Durant, cu 26 de puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive și de Klay Thompson, cu 20 de puncte.

De partea cealaltă, LeBron James a fost aproape de un triple-double, terminând cu o linie statistică impresionantă: 29 de puncte, 9 recuperări, 13 pase decisive. În plus, în cursul acestui joc, superstarul lui Cavaliers a ajuns pe locul 2 în topul marcatorilor all-time din finală, depășindu-l pe Kareem Abdul-Jabbar. Din lotul lui Lue mai merită menționată prestația lui Kevin Love, care și-a ajutat echipa cu 22 de puncte și 10 recuperări.

În urma acestei confruntări, Warriors ajunge la 2-0 și se deplasează cu mari speranțe în Cleveland, Ohio, acolo unde are șansa de a închide seria.

Următorul duel va avea loc miercuri noaptea, de la ora 4:00, și va fi transmis în direct de Telekom Sport.

*foto: Sports Illustrated

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!