Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finala pentru locul 8 se joacă miercuri în Bănie

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.04.2017

Unul dintre cele mai importante și interesante meciuri ale ultimei etape din sezonul regulat se va disputa cu siguranță între SCM Universitatea Craiova și Phoenix Galați. Câștigătoarea acestui duel va încheia stagiunea regulată pe poziția a 8-a și se va califica în play-off, acolo unde se va întâlni în sferturile de finală cu liderul absolut al Ligii Naționale, U-Banca Transilvania Cluj. 

„Finala” pentru locul 8 este programată miercuri, 5 aprilie, începând cu ora 19:45 în Sala Polivalentă din Craiova, jocul fiind netelivizat. Înaintea acestui duel decisiv, SCM U Craiova este pe locul 9 cu un bilanț de 7 victorii, 16 înfrângeri și 30 de puncte, în timp ce Phoenix Galați este pe 8 cu 8 meciuri câștigate, 15 pierdute și 31 de puncte acumulate. 

Ecuația calificării este una foarte simplă. Dacă Galațiul reușește să câștige mâine seară în Bănie, atunci rămâne pe poziția a 8-a, mergând la 2 puncte în fața celor de la Craiova, băieții lui Nini fiind astfel calificați în play-off. De cealaltă parte, din postura de echipă gazdă, dacă Craiova câștigă partida, atunci își egalează la puncte adversara în clasament, însă îi ia locul 8, având avantajul meciurilor directe. Mai exact, din cele trei întâlniri directe din actuala stagiune, craiovenii și-au adjudecat două dintre ele, în timp ce gălățenilor le-a revenit doar una. 

Primul duel direct al sezonului s-a disputat în turul primei faze, atunci când SCM U Craiova a câștigat acasă cu 80-69, în timp ce în retur, în propria arenă, cei de la Phoenix au câștigat dramatic cu 83-82. Ulterior, tot în Sala Dunărea, însă în turul fazei secunde a sezonului regulat, Craiova a reușit să câștige cu 86-84, după ce gălățeanul Adrian Guțoaia a ratat în ultima secundă singur cu panoul, ratare care mâine poate deveni una fatală pentru Phoenix. 

În ultima rundă din Grupa 7-10, SCM U Craiova a câștigat duelul cu Dinamo București, 87-72, și i-a dat ocazia meciului de miercuri să aiba o încărcătură deosebită. În tot acest timp, Galați a pierdut la Târgu Mureș, 75-91, rezultat în urma căruia mureșenii și-au betonat poziția a 7-a, în timp ce Phoenix are de luptat serios în Bănie pentru play-off. 

Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae și Beder Sefir, în timp ce comisar din partea FRB va fi Viorel Constantinescu. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!