Stiri Cupa României Masculin

Finala se joacă astăzi

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2019

Finala Cupa României propune un duel între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Ultimul act al Final Four-ului de la Cluj-Napoca este programat de la ora 19:30.

BC CSU Sibiu a primit cel mai accesibil adversar în semifinale dar lucrurile pe parchet nu au stat conform  calculelor hârtiei. Dinamo a remontat un deficit de 15 puncte din prima repriză și chiar a trecut în avantaj în secvența secundă. Experiența și liniștea din finalul partidei le-a adus însă sibienilor victoria cu scorul de 82-78 și implicit calificarea în finală. De partea cealaltă, CSM CSU Oradea a mai confirmat încă o dată mitul care spune că echipa organizatoare nu câștigă trofeul Cupei României. Echipa antrenată de Cristian Achim a depășit pe U BT Cluj-Napoca cu scorul de 70-66. Orădenii au controlat meciul în mare parte dar le-au mai dat câteva speranțe clujenilor în final de meci. Totul s-a încheiat la capacul lui Valeika la Torok și Oradea a mers în finală.

BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se vor întâlni pentru a 5-a oară în acest sezon. În cele patru confruntări de până acum, cele două și-au împărțiti victoriile, fiecare reușind să câștige câte un joc acasă și unul pe teren advers.

Ambii antrenori trebuie să se decidă asupra lotului de jucători pe care-l vor trece pe foaia de joc pentru finală. Dan Fleșeriu nu s-a bazat pe Kevin Hardy la meciul cu Dinamo, în timp ce Cristian Achim l-a lăsat în afara lotului pe Sean Barnette pentru partida cu U BT Cluj-Napoca.

BC CSU Sibiu va juca primul meci cu trofeul pe masă în era Dan Fleșeriu. Dincolo, CSM CSU Oradea este la cea de a 4-a finală de Cupa României. Precedentele trei au fost însă pierdute, de două ori în fața lui U BT Cluj-Napoca și o dată în fața Energiei Târgu Jiu.

Istoricul confruntărilor directe dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea este unul echilibrat. Bihorenii conduc 24-22 la jocurile directe din 2005 și până în prezent.

Finala Cupei României pune fața în față câștigătoarea sezoanului regulat și ocupanta ultimei trepte a podiumului. Partida dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 4.

foto: BC CSU Sibiu/ Adrian Bugariu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    TB
    Nicio cota, nimic? Ieri m-ați ajutat mult :)
    După mine Oradea este favorita, dar asta nu înseamnă că va câștiga lejer. Are mai toate atuurile de partea ei, insa într-un singur meci se poate întâmpla orice.

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Suntem în finală, Oradea pare ușor favorită prin prisma jocului prestat în ultima perioadă, dar noi va trebui să ne ridicăm mult nivelul jocului. Fiind un singur meci, orice se poate întâmpla, dar echipa care va avea apărarea cea mai bună va câștiga.

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • ecartman1 :

    Sibiu
    Sibiu e mare favorita la casele de pariuri

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Oradea este mai puternica !
    Asa cum am mai spus, in acest trio Oradea, Cluj, Sibiu, noi suntem pe locul 3 in ceea ce priveste calitatea jocului. Este evident ca Oradea porneste cu prima sansa din toate punctele de vedere, insa avem dreptul de a spera pentru ca in sport, de multe ori se intampla sa nu iasa ceea ce e scris pe hartie. Este un meci de totul sau nimic si se poate intampla orice, inclusiv ca una dintre echipe sa prinda o zi mai slaba sau o zi foarte buna. Un lucru este insa cert, noi vom da TOTUL si de ce spun asta? pentru ca 20 ...de ani ! Hai CSU, cea mai buna sa castige !!!

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!