Stiri Cupa României Feminin

Finalistele ediției precedente vor să țină Final 4-ul Cupei României, feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.03.2019

Finalistele de anul trecut din Cupa României la Baschet Feminin vor să țină Final 4-ul din acest an, programat în 30 și 31 martie. CSM Satu Mare a găzduit ultima dată turneul final acum opt ani, în timp ce ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ținut trei ediții din ultimele patru. În acest sezon se revine la turneu final de patru echipe după ce în precedentele două a fost de opt.

Joi, de la ora 12, se decide formația care va găzdui Final 4-ul Cupei României la Baschet Feminin, ediția 2018-2019. Două echipe și-au manifestat intenția de a organiza turneul final, primele două clasate din campionat și finalistele ambelor competiții interne de anul trecut, ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, deținătoarea Cupei României, a găzduit turneul final la trei din ultimele patru ediții. În 2015 a fost Final 4 la Sfântu Gheorghe în sala Kati Szabo și gazdele s-au impus. Formația covăsneană a ținut și ultimele două turnee finale ale competiției eliminatorii. În 2017 a fost Final 8 la sala Kati Szabo, iar în 2018 Final 8-ul s-a ținut la Sepsi Arena. Alb-verzie au cedat în semifinale în 2017 și au câștigat trofeul anul trecut.

CSM Satu Mare a fost gazda turneului final în 2011, la Sala LPS, când s-a disputat un turneu cu patru echipe. Sătmărencele au pierdut atunci finala cu ICIM Univ. V. Goldiș Arad. Sătmărencele sunt primele calificate la turneul final din 30 și 31 martie.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este ca și calificată după ce s-a impus în turul din sferturi la 35 de puncte. Celelalte două echipe care au câștigat în prima manșă a sferturilor și au luat opțiuni importante pentru calificarea în primele patru, Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța, nu au forța financiară să se pună cu primele două formații din campionat. Retururile celor trei sferturi se dispută în această seară.

Din 2009 până acum, de când sunt disponibile statisticile pe site-ul federației, turneul final s-a disputat de trei ori la Târgoviște, în 2009, 2012 și 2014. Pe lângă turneele amintite deja, au mai ținut turneul final: capitala în 2010 (la Arena de Baschet), Alba Iulia în 2013 și Brașov în 2016.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!