Stiri

Finlanda și-a anunțat lotul lărgit pentru FIBA World Cup

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.04.2014

Pivotul celor de CSU Asesoft Ploiești, Gerald Lee, are mari șanse să fie singurul jucător care a evoluat în LNBM și care poate evolua la Campionatul Mondial din Spania. Acesta figurează în lotul lărgit anunțat de federația din Finlanda. Lee a evoluat și la Campionatul European din 2013 în culorile Finlandei.

Federația de Baschet din Finlanda serbează în acest an 75 ani de existență. Cu această ocazie, nordicii au fixat un amical premergător Campionatului Mondial, pe 4 august, la Helsinki în fața selecționatei Lituaniei.

Lista celor 26 de jucători incluși în lotul lărgit: Roope Ahonen, Joonas Caven, Samuel Haanpaa, Shawn Huff, Antti Kanervo, Ville Kaunisto, Mikko Koivisto, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Gerald Lee Jr, Antero Lehto, Carl Lindbom, Oskar Michelsen, Alex Murphy, Erik Murphy, Kiummo Muurinen, Vesa Makalainen, Hanno Mottola, Antto Nikkarinen, Antti Nikkila, Matti Nuutinen, Anton Odabasi, Julius Rajala, Teemu Rannikko, Sasu Salin and Samuli Vanttaja.

După sezonul regulat din LNBM, Gerald Lee a terminat cu medii pe meci de 16.3 puncte, 5.7 puncte și 1.1 pase decisive. De asemenea, Gerald Lee a avut prestații la înălțime și în EuroCup pentru Asesoft, acolo unde a strâns în fiecare meci 15.5 puncte, 7.3 recuperări și 1.3 pase decisive. Evoluția lui Lee în România a făcut ca acesta să fie considerat cel mai valoros baschetbalist al sezonului 2013/14.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!