Stiri Acvile

Finlanda a definitivat lotul pentru EuroBasket. Gerald Lee, prezent

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.08.2015

În aproximativ o săptămână va debuta cea de-a 39-a ediţie a Campionatului European de baschet masculin. Încet-încet toate cele 24 de echipe îşi anunţă lotul cu care va aborda turneul final, ultima naţională care a făcut acest lucru fiind cea a Finlandei

Antrenorul Henrik Dettmann a anunţat cei 12 jucători, din care 8 au participat şi la FIBA World Cup 2014, pivotul Gerald Lee fiind desigur prezent în lotul conturat de tehnicianul finlandez. Ceilalţi 11 baschetbalişti care vor îmbrăca echipamentul nordicilor la EuroBasket 2015 sunt: Mikko Koivisto, Shawn Huff, Sasu Salin, Tuukka Kotti, Petteri Koponen, Matti Nuutinen, Ville Kaunisto, Joonas Cavén, Roope Ahonen, Jamar Wilson şi Erik Murphy. 

Finlanda a fost repartizată la EuroBasket în Grupa A din Franţa alături de gazdele din "Hexagon", Rusia, Bosnia, Polonia şi Israel. Debutul nordicilor se va consemna chiar în faţa francezilor, sâmbătă, 5 septembrie. Campionatul European din acest an va fi găzduit în patru ţări, Franţa, Germania, Croaţia şi Letonia, în perioada 5-20 septembrie. 

Centrul cu dublă naţionalitate, finlandeză şi americană, ultima dată în Spania la UCAM Murcia, va bifa cel de-al treilea Campionat European la rând, după ce a fost prezent atât în Slovenia în 2013, cât şi în Lituania în 2011. Totodată, Lee nu a lipsit nici la Mondialul din 2014. La aceste trei turnee menţionate, baschetbalistul a avut următoarele medii:

FIBA World Cup 2014 - 7.2 puncte, 3.2 recuperări, 0.6 pase decisive

EuroBasket 2013 - 8.3 puncte, 4.3 recuperări, 0.5 pase decisive

EuroBasket 2011 - 9.6 puncte, 2.9 recuperări, 1.3 pase decisive

În vârstă de 27 de ani şi înalt de 2.08 m, Gerald Lee a strâns într-un sezon şi jumătate 47 de prezenţe în echipamentul formaţiei CSU Asesoft Ploieşti, reuşind la finele lui 2013-2014 să-şi pună la gât medalia de campion al României. Lee a totalizat în cele 47 de meciuri jucate cifre de 755 puncte, 228 recuperări, 47 pase decisive, 36 intercepţii, 22 capace, 76 mingi pierdute şi 797 la eficienţă, totul în 1.229 minute jucate. De asemenea, finlandezo-americanul a fost o piesă importantă în lotul prahovenilor şi în EuroCup. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii