Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Flavia Ferenczi se întoarce la FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.02.2019

FCC ICIM Arad a anunțat transferul Flaviei Ferenczi. Aceasta revine la gruparea galben-albastră unde a evoluat și în stagiunea precedentă. În vară s-a alăturat Olimpiei CSU Brașov la care a jucat până la finalul lunii ianuarie, având a 3-a medie de puncte din echipă.

FCC ICIM Arad continuă schimbările din ultima perioadă, după despărțirile de Milica Deura, Teodora Neagu și antrenorul Miljan Medvejd și aducerea lui Destiny Williams, Chelsey Lee și Bogdan Bulj. Flavia Ferenczi se alătură formației care ocupă poziția a 5-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Este al 4-lea transfer efectuat de club în cursul acestui sezon (din maxim șase permise), între acestea numărându-se și Deura care a părăsit deja echipa.

Flavia Ferenczi a jucat în sezonul precedent la FCC ICIM Arad  cu care a terminat pe locul 7 în campionat și a ajuns în semifinalele cupei. În 25 de partide din LNBF a avut medii de 6,5 puncte, 3,9 recuperări și 2,1 pase decisive în 23:53 minute, cu 8,8 eficiență. În cele patru partide din cupă a strâns 7,3 puncte pe meci, 5 recuperări și 2 assist-uri în 28:19 minute.

În acest sezon a trecut la Olimpia CSU Brașov, pentru care a evoluat în 17 partide din prima grupă valorică a LNBF. Cel mai bun meci al său alături de alb-albastre a fost cel din etapa a doua în care a înscris 25 de puncte împotriva celor de la CSM Satu Mare, cu +25 eficiență. Are medii de 13,1 puncte, 2,8 recuperări și 3,4 pase decisive în 34 de minute pe meci, cu 12,9 eficiență medie. Fundașul nu a mai jucat pentru formația de sub Tâmpa în ultimele două meciuri din campionat, ultima sa apariție alături de alb-albastre fiind cea din 26 ianuarie, la Sfântu Gheorghe.

În cele două meciuri din primul tur al Cupei României a avut medii de 16 puncte, 4,5 recuperări și 4 pase decisive, cu 20,5 eficiență în 33:26 minute. Ferenczi a avut o contribuție importantă pentru calificarea brașovencelor mai departe, ca lucky-loser, după o dublă cu FCC ICIM Arad. Fundașul a înscris atunci ultimele patru puncte ale meciului retur și a avut mai multe intercepții. Și Kristina Arsenic a plecat de la Olimpia CSU în această lună, mergând în Cehia. Formația brașoveană le-a adus pe Brandi Wingate și Devran Tanacan. 

Jucătoarea care a împlinit 28 de ani în 6 ianuarie a jucat o mare parte din carieră la Universitatea Cluj, în perioada 2007-2014 și 2015-2016.Cele mai bune medii le-a avut în sezonul 2011-2012 când a a înscris 15 puncte pe meci în 31 de partide, plus 5 recuperări, 4,3 pase decisive și 12,7 eficiență în 34:46 minute. A mai trecut pe la CSU Mihai Eminescu Oradea (în sezonul 2006-2007), CSM Satu Mare (2014-2015, 2016-2017) și a evoluat și pentru formațiile reprezentative ale României.

FCC ICIM Arad a legat prima dată două victorii în această ediție de campionat după schimbările din ultima vreme, iar cu aducerea Flaviei Ferenczi are încă o jucătoare autohtonă în rotație și mai multe variante tactice. Pentru galben-albastre urmează în 27 februarie meciul tur din sferturile Cupei României, în deplasare la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu returul în 6 martie. Între aceste două meciuri va fi un joc acasă în 2 martie, cu Universitatea Cluj.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!