Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Birta: "Bugetul a crescut cu aproximativ 25-30% faţă de sezonul precedent"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.08.2014

În cursul zilei de luni, la sala de conferinţe a primăriei municipiului Oradea, a avut loc prima întrunire dintre reprezentanţii media şi oficialii clubului CSM Oradea. La această întrunire au luat parte şi preşedintele Florin Birta respectiv managerul Şerban Sere. Cei doi au vorbit despre sezonul recent încheiat, despre campania de achiziţii cât şi despre obiectivele din stagiunea 2014-2015.

“Vreau să mulțumesc reprezentanților mass-media pentru prezența numeroasă de la această întâlnire. Înseamnă că activitatea noastră prezintă interes în rândul presei și al comunității din care facem parte. Suntem conștienți de faptul că suporterii noștri sunt foarte interesați de activitatea echipei și în același timp realizăm că așteptările sunt pe măsură.

Mulțumesc la rândul meu jucătorilor din sezonul trecut și vreau să urez bun venit celor noi, prezenți aici. De asemenea, țin să aduc mulțumiri lui Călin Pop, care a avut o activitate foarte bună la echipa noastră în calitate de antrenor asistent. Apreciem contribuția sa la echipa de seniori și pe această cale doresc să anunț faptul că el se va ocupa de coordonarea academiei de baschet a clubului nostru.

Doresc să anunț continuarea colaborării cu antrenorul principal, Cristian Achim. Am parafat o înțelegere cu valabilitate pentru următoarele două sezoane. Ne dorim, așa cum am făcut și până acum, să obținem maximul posibil din echipa pe care o avem la dispoziție. Ne vom pregăti pentru acest lucru, deoarece pe de o parte suntem onorați, iar pe de alta ne obligă să reprezentăm orașul la cel mai înalt nivel posibil.

Pe de altă parte, doresc să vă comunic faptul că Milan Mitrovic a fost numit în funcția de antrenor asistent al echipei noastre. El se va alătura echipei la Debrecen, în cantonamentul nostru. În ultimele zile Milan a fost în Danemarca, acolo unde a participat, în calitate de lector, la un clinic de antrenori. Îi urez bun venit la echipa noastră și de asemenea doresc să vă transmit că veți avea posibilitatea să îl cunoașteți pe noul membru al staff-ului nostru, 

Am încredere în capacitatea antrenorilor de a reuși să facă jucătorii nou veniți să asimileze sistemul și concepția de joc a echipei. Sunt convins că avem suficient timp pentru a ne omogeniza până la data de 27 septembrie, când avem programat primul meci oficial. Eu cred în valoarea individuală a jucătorilor noștri, dar și în capacitatea antrenorului de a-i pune în valoare pe toți. Eu sunt din fire optimist, dar cred cu tărie că alegerile făcute de noi sunt potrivite și cred că vom atinge rezultatele așteptate.” - a declarat Şerban Sere

 

“Vreau să încep prin a le mulțumi jucătorilor care nu mai fac parte din lotul echipei noastre de baschet. Le mulțumesc pentru că ne-au ajutat și și-au adus aportul fiecare dintre ei la rezultatele atinse de CSM Oradea și anume disputarea finalei Ligii Naționale și a Cupei României.

În același timp le urez bun venit noilor jucători. Trei dintre ei sunt de față: Ante Krapic, Gary McGhee și Marcus Hatten. De asemenea, avem un alt nou jucător, în persoana lui Adrian Guțoaia. El este prezent la lotul național, acolo unde reprezintă clubul nostru și tricolorul alături de un mai vechi component al echipei noastre, Bogdan Țibîrnă. Pe ei îi așteptăm la echipa noastră la sfârșitul lunii august.

Vineri a avut loc reunirea oficială. Jucătorii au trecut pe la medic, pentru a efectua vizita medicală obligatorie. Au urmat câteva zile de pregătire pe plan local, pentru ca de marți (12.08), echipa să plece în cantonament la Debrecen, pentru un stagiu centralizat care se va întinde până la 23 august. După întoarcerea din cantonament se vor disputa mai multe meciuri de pregătire, o parte a acestora fiind deja parafate.

Obiectivele oficiale ale echipei în următorul sezon competițional sunt clasarea între primele patru echipe în Liga Națională și calificarea la turneul final în Cupa României. Desigur, sunt obiective pe care ne dorim să le depășim și să ajungem pe locuri cât mai înalte în ierarhia finală. În cupele europene nu avem un obiectiv stabilit. Evident ne dorim să trecem de prima fază, însă acest lucru nu este un obiectiv oficial. Suntem conștienți de dificultatea grupei în care am fost repartizați în urma tragerii la sorți de la Munchen, dar vom face tot posibilul să facem o figură cât mai frumoasă, similar celor întâmplate în sezonul trecut, când site-ul oficial al competiției ne-a declarat cea mai bună debutantă din EuroChallenge.

Bugetul echipei este mai mare în comparație cu sezonul trecut. În ceea ce privește fondul de salarizare pot să spun că el a crescut cu aproximativ 25-30% față de anul trecut. Noi avem o procedură prin care nu dăm publicității salariile jucătorilor și nu ne propunem să o facem nici acum. Sunt salarii plătite din banii oferiți de sponsori și pentru a nu cred o disensiune între secțiile clubului preferăm să avem o clauză de confidențialitate în ceea ce privește salariile jucătorilor. Raportat la celelalte echipe din Liga Națională, cred că acum suntem undeva în prima jumătate din punct de vedere al bugetului de salarii.” - a afirmat Florin Birta

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Sponsori!!!!
    Umbla vorba prin targ ca, GAVELLA nu mai este sponsor al echipei.........atunci ma intreb de unde a crescut acest buget!!!!!

    cu 9 ani în urmă (12.08.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      zvon
      Au fost doar zvonuri in legatura cu Gavella pornite de la ceva intarzieri la finalul sezonului trecut in plata sponsorizarii (datorate in special faptului ca Gavella are mai multe lucrari cu statul si asa cum stim se platesc cu mare intarziere). Din cate stiu e in continuare sponsor principal, alaturi de Digi si Distrigaz Vest.
      Rezultatul din sezonul trecut e "principalul vinovat" pt bugetul de anul asta. Personal am auzit mai multi patroni de firme mai mici sau mai mari care se aratau dispusi sa contribuie cu bani la bugetul echipei. E bine.

      cu 9 ani în urmă (12.08.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Vesti imbucuratoare,
    Sper ca d-l Birta sa-si onoreze si datoriile financiare catre jucatorii care au parasit echipa acum 1 an si,respectiv,Sasha,Maric,Pesic,Silviu,etc,daca tot este atata bunastare la echipa.Rusinos ca un club care se respecta,nu-si respecta contractele si jucatorii,ciar daca nu mai joaca la Csm.Oradea.

    cu 9 ani în urmă (13.08.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    adevarat?
    Daca e asa e rusinos, dar eu nu am auzit nimic de restante si am si vorbit putin cu Maric cand a fost la meciul din play-off cu Craiova si spunea ca nu are nimic de reprosat clubului oradean. E adevarat ca discutia era la modul general si avea ca principal subiect neprelungirea contractului.
    De asemenea, la cat de guraliv e Pesic nu cred ca nu ar fi scapat o aluzie la restante.

    cu 9 ani în urmă (14.08.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    adevarat?
    Daca e asa e rusinos, dar eu nu am auzit nimic de restante si am si vorbit putin cu Maric cand a fost la meciul din play-off cu Craiova si spunea ca nu are nimic de reprosat clubului oradean. E adevarat ca discutia era la modul general si avea ca principal subiect neprelungirea contractului.
    De asemenea, la cat de guraliv e Pesic nu cred ca nu ar fi scapat o aluzie la restante.

    cu 9 ani în urmă (14.08.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Asa, ESTE,
    Din fericire pentru conducerea clubului,toti sunt jucatori cu caracter si asteapta ca D-l Birta,conform promisiunilor sa se achite de datorie.Stiu din sursa sigura,ca daca nu o va face vor contacta un avocat toti si vor da clubul in judecata.

    cu 9 ani în urmă (14.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!