Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florin Mureșan: „Maikel a ridicat mult nivelul aici și vrem să-l ținem tot acolo sus și cu tehnicianul care va veni”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.06.2019

Florin Mureșan: „Maikel a ridicat mult nivelul aici și vrem să-l ținem tot acolo sus și cu tehnicianul care va veni”

CSM Satu Mare a rămas în această vară fără tehnicianul Maikel Lopez, care a acceptat o ofertă din China pentru a fi secundul lui Cesar Ruperez la Shanxi Riu Flames. Spaniolul anunțase inițial că își dorește să continue alături de vicecampioana României, care îi oferea un contact pe doi ani.

„Știam că va pleca în vară în China și urma să revină la sfârșitul lunii august la Satu Mare. Unde de altfel și-a lăsat aproape toate lucrurile pe care le-a folosit de-a lungul sezonului trecut. Aștept și varianta lui pentru a putea începe căutările unui nou tehnician. Maikel a ridicat mult nivelul aici și vrem să-l ținem tot acolo sus și cu tehnicianul care va veni…”, a declarat managerul Florin Mureșan, pentru gazetanord-vest.ro.

Maikel Lopez s-a alăturat CSM-ului sătmărean în noiembrie 2018. Echipa a început sezonul cu Marius Dobă pe bancă, cel care le-a condus pe alb-roșii în stagiunea precedentă. După înfrângerea surprinzătoare de la Brașov, din etapa a 2-a, clubul s-a despărțit de Dobă. Au urmat câteva meciuri în care secundul Octavian Boian s-a ocupat de echipă, dar acesta nu avea licența necesară pentru a prelua funcția de antrenor principal.

Regulamentul din acest sezon obliga cluburile să numească un antrenor principal cu licența corespunzătoare în cel mult 30 de zile de la despărțirea de precedentul. Spaniolul Maikel Lopez s-a alăturat echipei în pauza pentru naționale. Cu acesta pe bancă CSM Satu Mare a avut 24 de victorii și 8 înfrângeri (21-7 în LNBF și 3-1 în cupă). Alb-roșiile au disputat ambele finale ale competițiilor interne, fiind la câteva minute de titlu după ce a revenit de la 0-2 și a dus finala în decisiv.

CSM Satu Mare nu s-a bucurat de stabilitate pe bancă după despărțirea de Dan Fleșeriu. Acesta a condus echipa în perioada 2008-2013, când alb-roșiile au ajuns în două finale de cupă și campionat. După ce Fleșeriu a plecat la CSM Târgoviște, clubul sătmărean a avut sezonul și antrenorul, cu diverse motive pentru despărțiri. Susținerea față de echipă a scăzut treptat și au fost și sezoane cu lotul format din jucătoare foarte tinere. Pe bancă au trecut pe rând Peter Eleș (2013-2014), Adriana Pricop (2014-2015), Ibi Ciocan (2015-2016), Jose Araujo (2016-2017) și Marius Dobă (2017-2018). Dobă, debutant ca antrenor principal la senioare, a fost reconfirmat în funcție în vara trecută, dar clubul a renunțat la serviciile sale la puțin timp după startul sezonului doi pe banca sătmăreană.

*foto: Dan Potor

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Cat de seriosi sinteti,este greu sa mai gasiti un Arajuo sau Lopez !Nimeni nu va veni la voi,pentru un fragment de sezon.Luati exemplul de la SEPSI SIC ,unde antrenorul nu este schimbat ca un ciorap.

    cu 4 ani în urmă (13.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Addig lesz
    amig Orban bacsi fizet...o sa tina cat o sa plateasca unchiul

    cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Gresit
      Nem Orbán bácsi fizet. Banii vin din impozitele noastre si de la sponsori, ca si la Sepsi OSK. Tot campionatul de baschet si de fotbal la un loc nu are atatia sponsori ca SIC si OSK. Asa ca sorry mr Oldtimer!

      cu 4 ani în urmă (14.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Conteaza cine plateste?Pana cand se respecta regulamentele si legile nu este nimic iesit din comun.Cereti si voi bani de la Orban,si tot nu veti avea o echipa de talia secuiencelor!Noi nu primim de la nimeni bani ilegali si murdari,si nu avem nici jumatatea bugetului vostru.Noi cheltuim cu chibzuinta,si managmentul clubului este una serioasa,ne fiind condusa de Muresan sau primarul satmarean!Noi nu platim amenzi ca voi,nu alungam antrenorii pentru care trebuia sa platiti 30 mii euro.Sintem seriosi!Noi facem sport si nu activitati bancare!

    cu 4 ani în urmă (15.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Daca a fost atat de bun Maikel Lopez,de ce ati gonit de la echipa ca pe Arajuo,pentru care sinteti buni de plata:zeci de mii de euro.Nu cumva primiti voi bani de la PNL,USR,PMP sau Iohannis ?

    cu 4 ani în urmă (15.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!