Stiri Acvile

Florin Nini şi-a început activitatea în calitate de principal al naţionalei de senioare

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.06.2013

Foto: Marius Tudor

Fără a fi anunţat de către Federaţia Română de Baschet, săptămâna trecută, la Sibiu, a avut loc un prim stagiu de pregătire al echipei naţionale de senioare. Cu acest prilej Florin Nini a debutat în postura de principal al selecţionatei tricolore, iar Total Baschet a luat legătura cu tehnicianul originar din Galaţi pentru a afla mai multe detalii legate de proiectul său pe termen lung.

La Sibiu au fost prezente Cursaru Gabriela, Chivu Alina, Ştefan Adelina, Pavel Elisabeth, Chelariu Mihaela, Pop Andreea, Lungu Taisia, Uşurelu Claudia, Filip Romina, Munteanu Gabreiala şi Marta Fodor. Au mai fost convocate însă din motive obiective şi medicale nu au reuşit să fie prezente Huţanu Andreea, Uiuiu Alexandra, Adina Stoedin, Flavia Ferenczi, Eniko Tarţa Laza şi Pop Claudia. Acesta este lotul pentru jocurile francofone unde vor fi jucătoare cu vârstă maximă de 25 de ani. În acelaşi timp acest stagiu doreşte să verifice şi alte jucătoare care urmează să fie testate respectiv să se verifice potenţialul pe care aceste sportive îl au. Începând cu acest stagiu vom avea în vedere atât jucătoarele care prin exeperienşă şi prezenţele anterioare la echipa naţională sunto certitudine cât şi un lot de jucătoare, România B, care să reprezinte masa de selecţie al lotului naţional pe o perioadă de 4 ani.

Din păcate baza de selecţie nu este una îmbicurătoare, însă cred că printr-o organizare mai eficientă a pregătirii cât şi un program bine structurat, pe 4 ani, vom putea avea participări competiţionale reuşite, dar în principal să putem aplica o concepţie unitară la loturile naţionale de senioare, U20, U18 şi U16, în aşa fel încât să putem observa evoluţiile în timp ale jucătoarelor prezente în pregătirea loturilor naţionale. Este un proiect destul de greu, cu multe implicaţii însă cred că aceasta este şansa noastră de a creşte valoric în următorii ani şi de a avea o participare bună la campionatul european 2015 şi anume începând încă de acum să testăm cât mai multe jucătoare şi să implementăm o strategie comună de pregătire a loturilor naţionale. Sigur că pe parcurs ce vom dezvolta acest program vom fi atenţa la eventualele schimbări ce pot suerveni pe parcursul pregătirii.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe george1985 :

    !!!!!
    Mai este, Pop Adina,Andreea Nemes,Barbu Bianca,Bors Irina,Claudia Ene,Andra Ionescu!!!Si ele au 25 ani!!

    cu 10 ani în urmă (17.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii