Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Aceste meciuri nu au intensitatea celor de 1-6. Noi trebuie să ne reglăm relațiile de joc”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.04.2018

Formația gălățeană s-a impus cu 82-63 în deplasare cu Timba Timișoara. Oaspeții au condus de la început și au avut un avans maxim de 26 de puncte. Phoenix s-a impus în toate cele șase partide pe care le-a disputat în grupa 7-12.

„Pentru noi e bine că e a patra victorie consecutivă, una mai importantă în fața Craiovei, chiar și Iașiul. Și Timba e o echipă care trebuie respectată, o echipă care a făcut eforturi să participe și, în câteva meciuri împotriva unor echipe bune, a făcut-o chiar cu succes. Din scouting-ul nostru, au fost destule echipe care au câștigat abia pe final”, a declarat antrenorul gălățean, Florin Nini, după meci.

Acesta crede că echipa sa poate da o replică bună în fața viitorului adversar din play-off, deși va înâlni o formație de pe primele două poziții. Tehnicianul este conștient că partidele pe care le dispută în grupa 7-12 nu sunt la fel de intense ca cele din top 6.

„Sigur, aceste meciuri nu au intensitatea celor de 1-6. Noi trebuie să ne găsim cadența, să ne reglăm relațiile de joc în așa fel încât, împotriva unor adversari mult mai puternici, cum se preconizează a fi ori Sibiu, ori Cluj, să fim în stare să dăm o replică la fel de bună. Noi, în decursul acestui campionat, am reușit victorii importante, chiar aici în fața BC-ului, acasă cu Sibiul, cu Oradea, cu Steaua, deci putem face față din acest punct de vedere, zic eu. Însă, play-off-ul are o stare mult mai ridicată din punct de vedere al presiunii, al modului în care jucătorii iau decizii sub presiune. Sigur că aici nu stăm foarte bine. Așa cum ați văzut, avem foarte mulți tineri și jucători care nu au experiență la nivele superioare. Dar, una peste alta, sunt convins că vom da o replică bună”, a adăugat Nini.

Antrenorul-președinte de la Phoenix a vorbit și despre latura financiară. Primăria vrea să înființeze un Club Sportiv Municipal și Florin Nini a făcut precizări și despre viitoarea colaborare.

„Am primit o parte din bani. Nu atât cât am solicitat, nici pe departe aproape de ceea ce am solicitat. Am reușit să dăm două salarii. Suntem oarecum la zi și sigur că suntem într-un proces de transformare. Primăria dorește să facă Club Sportiv Municipal. Vom vedea cât de inspirată este această decizie. Important este că trebuie să fie foarte bine gândit, de la bun început, modul în care se face, ce se vrea, modul în care se conduce un CSM. Și, sigur, să existe o constanță și o fluiditate mult mai clară în ceea ce privește plățile către jucători și pentru îndeplinirea tuturor situaților necesare desfășurării unui calendar competițional, cu pregătire, cu vitaminizare ș.a.m.d.  

Va fi clubul orașului. Noi dorim, exact cum are și BC-ul, un contract de colaborare, CSM Phoenix Galați. Suntem un club care avem, totuși, 19 ani în spate. Cred că suntem printre cele mai vechi cluburi private și acest lucru nu se poate pierde așa de ușor. Suntem deschiși oricărei colaborări atâta timp cât se face pentru sport și cât este bine pentru tot ce înseamnă club, pentru că Phoenix nu apare doar cu echipa de Ligă Națională, ci are pepinieră, piramidă de jos până sus, atât la masculin, cât și la feminin”, a concluzionat Florin Nini.

Phoenix Galați mai are două partide în faza a doua a sezonului regulat. În 21 aprilie va primi vizita lui Dinamo București, iar în 28 va juca la Craiova. Acel meci va decide echipa de pe locul 7, cele două fiind la egalitate cu 44 de puncte. Ambele formații sunt deja sigure de locul în play-off.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!