Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Am făcut un meci slab la Cluj, însă nu este timp de plâns”

Paul Olar

Paul Olar
05.02.2017

Phoenix Galați a pornit ca din pușcă în disputa cu U-Banca Transilvania, de sâmbătă seara. Practic, după nici 3 minute, gălățenii conduceau cu 10-0. Valoarea și-a spus totuși cuvântul în favoarea clujenilor, care au apăsat pedala de accelerație și au obținut o victorie categorică, scor 95-66.

La finalul confruntării, Florin Nini a vorbit a explicat eșecul înregistrat, mărturisind că nu este satisfăcut de rezultatele Galațiului din actuala stagiune.

Ați început în forță meciul, cu un run de 10-0, apoi Clujul a venit peste Phoenix. Ce s-a întâmplat?

Da, în primul rând jocul a devenit mai agresiv. A fost un joc fizic, în care eu am fost dezavantajat. Am făcut greșeli în tranziție, le-am lăsat lor prea multe aruncări deschise. A fost una din temele pe care le-am pregătit. Mă bucur că am avut doar momente în care am reușit să revenim. Avem un stil de joc și o strategie care este adaptată la ce avem. Așa cum știți, nu beneficiem de o rotație foarte mare, însă una peste alta nu sunt nicidecum bucuros pentru această diferență. Cred că puteam da o altă replică Clujului, o echipă care are șanse la titlu anul acesta. Ei doar pentru acest lucru joacă, iar noi trebuia să arătăm cu totul și cu totul altceva. Revenirea lor a fost pe baza recuperărilor ofensive, astfel că jucătorii clujeni au avut mult mai multă încredere la aruncări. Am făcut un meci slab, ne întoarcem și analizăm. Nu este timp de plâns, avem un meci important pentru configurația clasamentului, cu Dinamo, și trebuie să câștigăm.

Ați adus mai mulți baschetbaliști americani în ultima perioadă. Este dificil să reomogenizați lotul acum, în timpul campionatului?

Da, inclusiv astăzi a fost debutul lui Miller. Ați văzut că am reușit să avem o altă evoluție în formula standard. Sigur, Drew este un plus mare pentru echipă, la fel și Phillip. Este un jucător cu o viziune bună și va fi om de bază în garnitura noastră. Nu sunt adeptul unui stil, cel american sau sârbesc. Mă uit la jucătorii care practică un baschet organizat, colectiv și se apără bine.

Ce părere aveți despre rezultatele din ultimele etape? Dinamo a învins miercuri pe Steaua și a trecut sâmbătă și de CSM CSU Oradea...

Aceste rezultate vin după acea etapă intermediară. La noi deplasările sunt lungi, suntem o țară mare. Facem minim 5-6 ore pe drum. Steaua a venit aici după un drum epuizant, sunt sigur. Acest lucru i-a costat, Dinamo a jucat acasă cu SCM U Craiova. Deci nu au făcut nicio deplasare, au mers doar cu metroul. Ușor, ușor, în partea a doua a campionatului vor fi fluctuații inclusiv la echipele de top. Avem un campionat echilibrat, care încă se desfășoară și fiecare poate bate pe fiecare.

Sunteți mulțumit de felul cum a arătat Phoenix până acum?

Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit. Am început bine, au fost și câteva probleme organizatorice și financiare care nu ne-au lăsat să ne facem transferurile așa cum ne-am dorit. Din acest punct de vedere, eu am și declarat la începutul campionatului, noi am început cu un ușor handicap. Campionatul este însă lung, urmează acum a doua parte în care se vor stabili într-adevăr toate lucrurile clare în campionat.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!